Cleries exigeix al Govern espanyol un compromís per revertir la repressió contra l’independentisme per negociar els Pressupostos

El portaveu de Junts al Senat, Josep Lluís Cleries, avisa que Junts està “obert al diàleg i a negociar, però no a renunciar”

 

El portaveu de Junts al Senat, Josep Lluís Cleries, ha exigit al govern espanyol un compromís per revertir la repressió contra l’independentisme per negociar els Pressupostos de l’estat. En una roda de premsa al Senat, Cleries ha sigut clar en la posició que defensa Junts per Catalunya: “oberts a negociar i a dialogar, però en cap cas a renunciar”. En aquest sentit, ha manifestat que “ara per ara estem en una posició distant” amb el Govern espanyol.

 

En valoració del contingut de l’acord, Cleries ha parlat del bo jove d’habitatge de 250 euros anunciat pel president espanyol: “amb Zapatero ja hi havia una ajuda d’emancipació que va tenir una dubtosa efectivitat” i ha demanat que, en qualsevol cas, “si hi ha un bo d’aquestes característiques es gestioni des de la Generalitat de Catalunya”. El portaveu de Junts també ha denunciat que en l’acord de Pressupostos no s’inclogui un fons Covid, ja que per a Catalunya pot significar entre 1.500 i 2.500 milions d’euros menys: “ens preocupa molt que no hi sigui”, ha dit.

 

Pel que fa a l’apartat de les inversions, Cleries s’ha mostrat preocupat per les inversions que es puguin fer a Catalunya i l’execució pressupostària. En aquest sentit, el portaveu de Junts al Senat ha posat de manifest la problemàtica amb la manca d’inversions a Catalunya en infraestructures com Renfe, que aquests dies està sent notícia per la vaga de maquinistes. Cleries avisa que això serà un condicionant pels Pressupostos, juntament amb la llei de l’audiovisual.

 

 

 

 

 

 

Madrid, 5 d’octubre de 2021