Cleries exigeix al Govern espanyol “tornar a l’acord del 2 d’agost” per l’ampliació de l’aeroport del Prat

“Han trencat l’acord unilateralment i busquen excuses de mal pagador per seguir invertint a Madrid”, avisa

 

El portaveu de Junts per Catalunya al Senat, Josep Lluís Cleries, ha preguntat aquest dimarts a la ministra de Transports, Raquel Sánchez, pels “motius reals” que han portat al Govern espanyol a suspendre, de manera “unilateral“, la inversió de 1.700 milions d’euros per ampliar l’aeroport de Barcelona-el Prat. “Aquest és el seu diàleg? Aquesta és la seva cogovernança? És un xantatge i una deslleialtat amb el Govern de Catalunya, i els exigim que tornin a l’acord del 2 d’agost “.

 

Cleries ha recordat a la ministra que la mateixa vicepresidenta segona de l’Executiu ha admès haver “treballat en silenci per frustrar aquesta inversió“. “Busquen excuses de mal pagador per seguir invertint a Madrid“, ha afegit el senador, abans d’insistir: “li exigim que rectifiqui i que inverteixi els 1.700 milions a Catalunya, respectant la seva ciutadania i el seu Govern“.

 

El senador ha afirmat que, des de Junts per Catalunya, “ens mantenim en l’acord del 2 d’agost“: sí a la inversió per convertir l’aeroport del Prat en un hub intercontinental; sí a respectar l’entorn i l’espai natural de la Ricarda, i sí a les estacions d’AVE dels aeroports de Reus i Girona.

 

Finalment, Cleries ha demanat “no barrejar” els espais: “no tolerarem que a la taula de diàleg s’acabin discutint altres temes que no siguin l’exercici a l’autodeterminació o l’Amnistia“. “Dubto que es pugui negociar res si veten a un dels partits de Govern de la Generalitat“, ha lamentat.

 

 

 

 

Madrid, 14 de setembre de 2021