Cleries exigeix al Govern espanyol la convocatòria urgent d’ajudes per als CET i empreses d’inserció

El portaveu acusa l’Executiu d’haver “abandonat” aquests centres i demana impulsar-los per garantir la seva viabilitat

 

El portaveu de Junts per Catalunya al Senat, Josep Lluís Cleries, ha preguntat aquest dimarts a la vicepresidenta tercera de Govern espanyol “quines mesures s’han pres per garantir la continuïtat dels centres especials de treball (CET) i els seus llocs de treball”.La pandèmia ha desemmascarat a l’autoanomenat govern progressista i la seva falta d’ànima social“, ha dit Cleries, que ha urgit al Govern espanyol a convocar ajudes per als CET i empreses d’inserció. “Els han abandonat a la seva sort“, ha lamentat.

 

Cleries ha explicat que, segons un estudi de FUNCAS, comparat amb els Estats de la zona euro, “les ajudes directes van tard, són escasses i amb més traves burocràtiques“, i ha recordat que la taxa d’ocupació de les persones amb discapacitat és 44,8 punts més baixa que la de la resta de la població.

 

A més, ha insistit en la greu situació econòmica que pateixen aquests centres, sobretot després de la pandèmia: “Ja estaven molt a el límit abans de la crisi de la Covid i ara s’ha agreujat. Està en perill la seva viabilitat“, ha advertit.

 

L’objectiu de construir una societat inclusiva per a totes i tots passa per protegir i impulsar aquests centres i empreses d’integració de persones amb discapacitat que permeten a les persones més fràgils i vulnerables seva integració social i laboral“, ha reblat.

 

 

 

Madrid, 11 de maig de 2021