Cleries: “Esmenem uns Pressupostos que només serveixen per a quedar bé de cara a la galeria”

Junts defensarà al Senat les 499 esmenes als Pressupostos Generals de l’Estat

 

Junts per Catalunya al Senat ha presentat  499 esmenes al Projecte de Llei dels Pressupostos Generals de l’Estat per al 2023. El portaveu al Senat, Josep Lluís Cleries, assegura que aquests “només serveixen per quedar bé de cara a la galeria i són un engany per tots els catalans i catalanes, votin el que votin”.

Els senadors i senadores de Junts han presentat el conjunt d’esmenes que tenen en compte àmbits com el social, el de la salut, l’empresarial i el d’infraestructures, entre d’altres. En aquest sentit, Junts exigeix un fons de 10.000 milions d’euros dirigit a PIMEs i autònoms, i un altre de 6.000 milions d’euros dirigit als ajuntaments, per ajudar a fer front a la factura energètica arran l’increment de preus.

En l’àmbit social destaca la proposta de Junts perquè s’apliqui una exempció de l’IVA a les entitats que estan efectuant una activitat assistencial i que ajuden a un gran nombre de persones de col·lectius vulnerables, com per exemple, el Banc d’Aliments. En la mateixa línia, Junts ha presentat una esmena perquè el Salari Mínim Interprofessional (SMI) tingui en compte el nivell de vida bàsic de Catalunya, en comparació amb el d’altres territoris.

Pel que fa a l’àmbit de la salut destaquen, d’una banda, l’esmena que pretén disposar de més diners per la compra de tractaments contra el càncer metastàtic i, de l’altra, l’esmena que proposa una subvenció directa per a les entitats que atenen les víctimes de fibromiàlgia.

De la mateixa manera, Junts demana dotar d’ajuda econòmica els col·lectius de joves emprenedors i, altrament, segueix exigint el traspàs de la titularitat i de la gestió de la xarxa de carreteres i la transferència de la gestió integral de Rodalies a la Generalitat.

Junts també ha presentat al Senat esmenes que tenen en compte totes les demarcacions territorials de Catalunya per a millorar infraestructures i equipaments municipals, entre d’altres.

 

 

Madrid, 15 de desembre de 2022