Cleries: “Diem no a aquests Pressupostos Generals per la repressió política que pateix Catalunya”

Cleries defensa el veto als comptes del Govern espanyol: “L’Estat mai compleix els seus compromisos amb Catalunya”

El portaveu de Junts per Catalunya al Senat, Josep Lluís Cleries, ha defensat aquest dilluns a la cambra Alta el veto als Pressupostos Generals de l’Estat per “la repressió política que pateix Catalunya, que fa impossible donar suport i donar estabilitat a un govern repressor d’un Estat repressor“. En la seva intervenció, Cleries ha assegurat que “són els Pressupostos d’un govern autoproclamat progressista i d’esquerres, però qui progressa amb aquests pressupostos? La Casa Reial, El Rei Emèrit i el Ministeri de Defensa “. Així mateix, ha criticat que no pugi la partida per als pensionistes, que no hi hagi més suport per a les famílies, autònoms i teixit productiu o que no es prioritzin les ajudes a la dependència.

En relació a Catalunya, Cleries ha retret la posició del PSOE pel que fa a l’amnistia: “Ara que estan aprovats els Pressupostos al Congrés, tanquen la porta a l’amnistia dels presos polítics i exiliats independentistes catalans, però no passa res i votarem aquests pressupostos?“, ha ironitzat. Cleries ha carregat contra “el tracte de favor” que està duent a terme el ministeri d’Hisenda amb el Rei emèrit, així com el seu rebuig al manifest dels exmilitars, “que deixa en evidència com avui encara el Franquisme impregna alguns poders de l’Estat“. “On és la resposta contundent de govern progressista? On està la resposta del cap de l’Estat? Ningú respon amb contundència davant d’aquests fets“, ha lamentat, recordant que a l’Estat espanyol “manifestar que vols assassinar 26 milions de persones és nostàlgia. Fer una protesta tallant una carretera comporta una acusació de terrorisme“.

El portaveu al Senat ha explicat que els independentistes catalans que voten aquests pressupostos “no fan política, sinó renúncia“. “Des de Junts per Catalunya hem dit prou ja de ser tractats com a súbdits“, ha dit, abans d’afegir: “On ha quedat la famosa taula de diàleg que havia de canviar-ho tot com per art de màgia?“. Finalment, Cleries ha insistit que l’Estat Espanyol “mai compleix els seus compromisos” amb Catalunya i ha qualificat aquests comptes com “insuficients per afrontar amb èxit els reptes socials i econòmics que la societat catalana necessita, encara més en una època de pandèmia“.

Madrid, 14 de desembre de 2020