Cleries: “Cada any aproven uns Pressupostos falsos perquè no s’executen”

Junts vota ‘no’ els Pressupostos Generals i adverteix: “En plena sisena onada de la pandèmia, exigim i vigilarem que s’apliqui el fons Covid. Seria antidemocràtic no fer-ho”

 

El portaveu de Junts per Catalunya al Senat, Josep Lluís Cleries, ha advertit que “avui s’aproven uns pressupostos falsos, un any més, perquè no s’executaran“. “Als qui van aprovar els del 2021, han d’estar emocionats de saber que s’executarà aproximadament un 30% d’allò pressupostat”, ha insistit. En aquest sentit, ha retret que el Govern espanyol no vulgui aplicar el fons Covid de 9.300 milions d’euros, inclosos en els Pressupostos Generals gràcies a una esmena de Junts aprovada al Congrés. “Si amb esmenes que s’aproven també hi ha dubtes d’aplicar-les, que m’expliquin com s’ha de fer”, s’ha queixat el senador, que ha assegurat que “en plena sisena onada de la pandèmia, exigim i vigilarem que aquests 9.300 milions , 1.600 per a Catalunya, s’apliquin. És un acte antidemocràtic si això no s’executa”.

 

En relació al català, Cleries ha lamentat que la dreta ataqui “la nostra llengua i cultura des de l’odi i la mentida“, i, a més, ha assenyalat que “ho fan els mateixos que banalitzen el feixisme i assisteixen a misses dedicades al dictador Franco” . El portaveu de Junts ha recordat que “la Llei Celáa no blinda res, i ja ho vam advertir en el seu moment”, i ha criticat que també s’hagin vetat les esmenes sobre aquesta qüestió. “No permetrem que trenquin un gran consens de país perquè el que fem a Catalunya és el contrari de separar: a Catalunya, el català uneix”, ha manifestat Cleries, qui ha demanat “respecte” i “reconeixement” a la feina del personal docent que realitza una “gran tasca educativa i pedagògica” a les escoles.

 

D’altra banda, Cleries ha retret a l’Executiu espanyol el veto a les esmenes presentades als Pressupostos al Senat: “La nostra opinió no pinta per a res. No es votarà ni aprovarà ni una coma d’aquestes gairebé 4.000 esmenes presentades”. “És una feina inútil“, ha lamentat, abans d’apuntar una altra contradicció del Govern espanyol: “Per modificar impostos ens diuen que cal canviar els Pressupostos. Quan presentem esmenes per modificar els Pressupostos, ens diuen que tampoc no es pot. Quan ho podem fer, doncs?”

 

Per la seva banda, el senador Josep Maria Matamala ha assenyalat que “una cosa són els pressupostos i una altra és el que s’acaba fent”. En aquest sentit, ha lamentat que “es va acordar la doble tarifa d’electrificació per als agricultors de regadius, però no s´ha fet. Es va aprovar una partida de 800 mil euros per a una comissària a Girona, i tampoc no s’ha fet”.

 

 

 

 

Madrid, 21 de desembre de 2021