Cleries atribueix la greu avaria de l’R2 de Rodalies a la “desinversió crònica i la incompetència de la gestió del Govern espanyol”

El portaveu assenyala ERC i l’acusa d’anunciar “a bombo i a platet” haver aconseguit el traspàs de Rodalies a la Generalitat amb el seu vot als PGE 2022 mentre “va quedar en un no res, com de costum”

 

El portaveu de Junts per Catalunya al Senat, Josep Lluís Cleries, ha lamentat que el Govern espanyol sigui “incapaç de solucionar la situació tan precària” amb el caos de Rodalies a Catalunya. En aquesta línia, Cleries ha assenyalat ERC i l’ha acusat d’anunciar “a bombo i a platet” haver aconseguit el traspàs de Rodalies a la Generalitat amb el seu vot a favor als Pressupostos Generals a finals de l’any 2021 mentre “va quedar en un no res, com de costum”.

Cleries ha preguntat aquest dimarts a la ministra de Política Territorial per la “precarietat dels serveis responsabilitat del Govern espanyol”, com és Rodalies, i ha fet referència a la “greu avaria de la línia R2” a conseqüència d’un incendi provocat, segons el ministeri, per un llamp caigut l’1 de maig. No obstant això, el portaveu ha recordat que “segons el Meteocat, aquest dia no va caure cap llamp a Gavà” i li ha dit a la ministra que “aquest llamp és la desinversió crònica i la incompetència de gestió del Govern espanyol”.

S’han centrat en l’alta velocitat i han abandonat Rodalies des de l’any 1996”, ha lamentat Cleries, qui ha fet referència a la baixa inversió i execució en infraestructures que el Govern espanyol ha fet a Catalunya en comparació amb la Comunitat de Madrid. “Dels 849 milions promesos només van invertir 174, una cinquena part del que havia d’invertir el 2022 a Catalunya”, ha lamentat Cleries, que ha contestat a la ministra afirmant que “Rodalies no és un element de confrontació, sinó un element de transport, i està retallat per vostès”.

Per tot això, Cleries ha exigit una vegada més “el traspàs integral de Renfe a la Generalitat”, però ha assegurat que “la solució definitiva és no tenir un estat a la contra, sinó que Catalunya sigui un estat independent com vam votar l’1 d’octubre de 2017”.

 

Madrid, 9 de maig de 2023