Cleries anuncia el veto de Junts als Pressupostos Generals al Senat: “No confiem en un Govern espanyol que només busca titulars”

“Per què estem aquí 250 senadors treballant si el Govern espanyol ja ha dit que no admetrà cap esmena? És un menyspreu cap al Senat”, adverteix

 

El portaveu de Junts per Catalunya al Senat, Josep Lluís Cleries, ha anunciat aquest dimarts que presentarà un veto als Pressupostos Generals de l’Estat: “Junts per Catalunya no busca titulars, busquem realitats perquè els ciutadans viuen de la realitat que tenen”, i afegeix: “No confiem en un Govern espanyol que només busca titulars.”

 

Cleries ha criticat la “prepotència” de l’Executiu espanyol, que ha actuat “com si tingués majoria absoluta” i que “no ha entrat a negociar cap de les nostres demandes”. En aquest sentit, el portaveu ha recordat que l’esmena de Junts de 9.000 milions de fons Covid, dels quals 1.600 són per a Catalunya, ja forma part dels Pressupostos: “És llei i cal complir-la”, a la qual cosa ha afegit “ de què serveix allò que s’acorda si després no es compleix?

 

El portaveu ha retret a la ministra Montero la seva intenció de “no tocar res” dels Pressupostos a la cambra Alta: “Per què estem aquí 250 senadors treballant per millorar uns Pressupostos si el Govern espanyol ens menysté i ja adverteix que no admetrà cap esmena? És un menyspreu del Govern de PSOE i Podemos cap al Senat.”

 

D’altra banda, Cleries ha posat de manifest la “importància del català” i ha lamentat que “alguns han pactat els PGE a canvi de dues pel·lícules en català”. “A Catalunya volem viure plenament en català i estem farts de sentir declaracions sectàries“, ha insistit.

 

Finalment, Cleries ha llançat una pregunta al Govern de Pedro Sánchez: “Espanya vol continuar sent un Estat que no respecta la justícia europea?” El senador ha explicat que, malgrat que les euroordres contra el president Puigdemont, la consellera Ponsatí i el conseller Comín no estan actives, “seguim veient una persecució contra l’independentisme”. “Que decideixin si volen ser una democràcia europea o no, si estan del costat de la Justícia europea o dels repressors de l’independentisme català“, ha conclòs.

 

 

 

 

Madrid, 30 de novembre de 2021