Cleries al Govern espanyol: “Vostès volen que el 14F sigui la festa de l’abstenció a Catalunya”

El portaveu de Junts per Catalunya al Senat, Josep Lluís Cleries, ha retret aquest dimarts a la vicepresidenta de Govern espanyol, Carmen Calvo, que “el que vostès volen és que el 14 de febrer sigui la festa de l’abstenció a Catalunya“. I ha destacat que “nosaltres volem que sigui la festa de la democràcia i la llibertat, malgrat les seves maniobres, volem que la gent voti perquè no tenim por a les urnes“. El portaveu ha aprofitat per preguntar a l’Executiu espanyol si respectarà els resultats electorals “o vetaran o s’inhabilitaran als candidats”.

A més, Cleries ha criticat el desplegament de la maquinària d’Estat, “en nom del progressisme, a favor del candidat Illa”. “Estan utilitzant el CIS amb finalitats electoralistes i partidistes i les xarxes socials ministerials per fer campanya a favor de el candidat del PSOE“, ha dit, abans d’afegir que “s’han tret de sobre al Sr. Illa, abandonant les seves responsabilitats en el pitjor moment“. En aquest sentit, el portaveu de Junts al Senat ha recordat que “els nivells de contagi són més alts que mai, uns 40 mil diaris, amb la mortalitat més alta de la UE i sense vacunes“.

D’altra banda, Cleries ha lamentat que Patrimoni Nacional pagui “els sous, viatges i despeses derivades del personal desplaçat als Emirats Àrabs Units per assistir al rei fugat“. “També paguem el manteniment de tres piscines de la Zarzuela, les despeses de la casa on s’allotjava Corinna, 100 empleats de Palau i les indemnitzacions per acomiadaments de la tripulació del iot Fortuna“, ha reblat.

Madrid, 2 febrer 2021