Cleries acusa el Govern espanyol d’“enganyar” i “burlar-se” dels usuaris de Rodalies amb la seva gestió “desastrosa” de Renfe

El portaveu al Senat lamenta que “per a ERC ha estat i és més prioritària l’estabilitat del Govern espanyol que el traspàs de Rodalies”

 

El portaveu de Junts per Catalunya al Senat, Josep Lluís Cleries, ha acusat aquest dimarts la ministra de Transports, Raquel Sánchez, d’“enganyar” els usuaris de Rodalies amb la seva gestió “desastrosa” de Renfe. “A Catalunya diuen el que els convé i a Espanya fan tot el contrari”, ha dit Cleries amb relació al rebuig del Govern espanyol confirmat recentment per a traspassar Rodalies a la Generalitat malgrat la proposta de resolució presentada pel PSC el passat 28 de setembre al Parlament i que es va aprovar per a fer-ho el 2022. “Això té un nom: engany”, ha assegurat el portaveu, que ha qüestionat la necessitat de tenir “en ple segle XXI” dues empreses públiques –Renfe i Adif– “que es gestionen com al segle XIX”.

Cleries ha anat més enllà i ha responsabilitzat també del “desastre” a Esquerra Republicana, per a qui ha dit “li ha estat i li és més prioritari garantir l’estabilitat del Govern d’Espanya que el traspàs de Rodalies o mantenir el rumb a la independència”.

En la mateixa línia, Cleries ha qualificat com a “enganyosa” i “fraudulenta” la campanya publicitària “en forma de burla” que Renfe té en marxa a Catalunya sota el nom ‘Transformem Rodalies’. “Una campanya de ciència-ficció, mentre la realitat és en blanc i negre. És el NODE”, ha lamentat el portaveu. Cleries ha retret a Sánchez que els 101 trens promesos a Catalunya arribaran a partir de l’any 2030 “i això no ho han explicat” i que ara com ara no han gastat els 1.000 milions que diuen haver gastat. “Els actuals trens semblaran aviat els trens dels Picapedra”, ha dit el portaveu i ha qüestionat la seva seguretat en els mateixos pròxims 8 anys.

Finalment, Cleries ha sentenciat dient-li a Sánchez que “el millor que poden fer amb Renfe i Adif és fer el calendari per al traspàs de Rodalies a la Generalitat i deixar-nos en pau”.

Madrid, 28 de març de 2023