Cleries acusa el Govern espanyol de “buscar solucions personals per a uns i persecucions personals per a uns altres”

El portaveu al Senat recrimina a Bolaños que “el canvi de nom de la sedició converteix en delicte la nostra història recent de defensa de la llibertat de Catalunya des dels carrers”

 

El portaveu de Junts per Catalunya al Senat, Josep Lluís Cleries, ha acusat el Govern espanyol de “buscar solucions personals per a uns i persecucions personals per a uns altres” amb la reforma del delicte de la sedició: “han caigut molt baix”, ha etzibat al ministre de la Presidència, Félix Bolaños, a la sessió de control al Govern espanyol al Senat. Per a Cleries, “el canvi de nom de la sedició converteix en delicte la nostra història recent de defensa de la llibertat de Catalunya des dels carrers”.

Cleries considera que la justícia espanyola “no és homologable ni a la Unió Europea ni a Nacions Unides, i l’actuació del Tribunal Constitucional dona evidència d’això”, ha dit en relació a la paràlisi del debat sobre la reforma del sistema d’elecció dels seus membres. Així, el portaveu de Junts ha acusat el Govern espanyol d’incomplir el Pacte Internacional de Drets Civils i Polítics que va aprovar Nacions Unides el 1966 reconeixent el dret de tots els pobles a l’autodeterminació i que l’estat espanyol també va signar.

En la mateixa línia, el portaveu de Junts ha recordat a Bolaños que “van ser vostès els qui van trencar la concòrdia i la convivència el 2017 amb els seus cops de porra i el cop d’estat perpetrat amb el 155”. “Per tant -ha seguit i referint-se a unes recents declaracions del ministre de la Presidència- Espanya si que ha estat sempre, i ho continua sent, un problema per a Catalunya”.

Finalment, Cleries ha mostrat la pancarta de la manifestació a Barcelona de l’any 2010 de protesta contra la sentència del Tribunal Constitucional sobre l’Estatut de Catalunya “Som una nació. Nosaltres decidim”, en què també va participar el PSC-PSOE: “Què els ha passat? Incitaven abans a la ciutadania a delinquir?”. “Han fet una reculada brutal en el respecte als drets fonamentals i les llibertats ja que llavors estaven per l’autodeterminació de Catalunya”, ha lamentat.

 

 

Madrid, 21 de desembre de 2022