Cleries a Sánchez: “Vostè no té credibilitat amb Catalunya: de cada 100 euros pressupostats només n’han executat 16”

El portaveu al Senat ha contestat al president del Govern espanyol: “fer antipolítica és el 155, destituir un govern democràtic, tenir exiliats polítics, tenir 4.000 represaliats, espiar amb Pegasus i vetar els nostres representants a la taula de diàleg”

 

El portaveu de Junts per Catalunya al Senat, Josep Lluís Cleries, ha lamentat que “sigui una formació catalana la que any rere any contribueix a aprovar els Pressupostos Generals de l’Estat”. “Prioritzen el pacte a i amb Espanya, abans que el pacte a i amb Catalunya”, ha criticat el portaveu al president del Govern espanyol, i ha afirmat que “el compromís de Junts és amb els ciutadans de Catalunya i en la llibertat del nostre país”. Així mateix, Cleries ha acusat a Sánchez de venir a la cambra alta a “vendre’ns uns titulars que no concorden amb la crua realitat” i ha afegit que “vostè no té credibilitat amb Catalunya: de cada 100 euros pressupostats, només n’han executat 16”.

Cleries ha explicat que “l’anomenada ‘taula de diàleg’ entre el Govern espanyol i el Govern de la Generalitat del 21% no ha servit per a res”. “Van assegurar posar fi a la judicialització, però cada setmana tenim un judici al Tribunal Suprem, al Tribunal Superior de Catalunya o a altres jutjats. Catalunya té més de 4.000 represaliats polítics amb l’antijustícia espanyola”, ha lamentat el portaveu, que ha afegit que “Espanya és una suposada democràcia europea amb exiliats i represaliats polítics, dia sí i dia també”. Així mateix, el senador de Junts ha contestat a Pedro Sánchez quan l’ha acusat de fer antipolítica: “Antipolítica és el 155, destituir un govern democràtic, tenir exiliats polítics, tenir a 4.000 represaliats, espiar amb Pegasus i vetar els nostres representants en la taula de diàleg”.

D’altra banda, Cleries ha fet referència al pacte per a impulsar i protegir la llengua catalana, però ha criticat que “ara mateix no puc parlar català malgrat la reforma del reglament del Senat presentada per Junts per a utilitzar les llengües oficials, que fa més d’un any que el Grup Socialista va prorrogant”. Per tot això, el senador ha assenyalat que “el balanç és res de res. No entenc que els del 21% puguin estar contents”, ha afirmat.

Per al portaveu, els PGE per a 2023 són “com els de cada any, com una sèrie de televisió que aquí sempre acaba igual de malament per a Catalunya”. Cleries ha criticat que “per a Catalunya, les xifres reals queden molt per sota del pressupostat” i ha recordat que “mentre a Madrid de cada 100 euros pressupostats el 2021, se’n van executar 184, a Catalunya només se’n van executar 36 euros de cada 100”. En la mateixa línia, Cleries ha afirmat que “en el primer semestre de 2022 s’ha executat un 52,4% a Madrid, davant del 15,7% executat a Catalunya” i ha lamentat a més que “Catalunya pateix un dèficit fiscal de 20.196 milions d’euros”.

 

Madrid, 19 d’octubre de 2022