Cleries a Sánchez: “Vostè ha posat una taula de quita y pon al servei dels seus interessos electorals”

Ha assegurat que la degradació del Poder Judicial i la situació catalana són factors clau perquè Espanya hagi rebut el qualificatiu de “democràcia defectuosa”

 

El portaveu de Junts per Catalunya al Senat, Josep Lluís Cleries, ha lamentat que el president del Govern espanyol hagi posat “una taula de diàleg de quita y pon al servei dels seus interessos electorals i no al servei de Catalunya”. “Vostès no s’han cregut mai la taula de diàleg, per això no funciona“, ha afegit, i ha criticat que s’hagi “vetat una part significativa de l’independentisme“. Cleries ha dit que el mateix president Pere Aragonès va admetre ahir a la seva conferència que la taula està bloquejada. “Els seus socis ja se n’han adonat; el seu diàleg ha estat una foto i poca cosa més”, ha insistit el portaveu, abans d’assegurar que aquesta taula sembla “la tauleta de Porrera”.

 

Cleries ha explicat que la degradació del Poder Judicial i la situació catalana són factors clau perquè Espanya hagi rebut el qualificatiu de democràcia defectuosa per part de The Economist: “Sr. Sánchez, quants diners públics han destinat a explicar que Espanya era una democràcia plena? Perquè han estat diners per explicar una fake news”, ha ironitzat el portaveu de Junts. “Vostè es va comprometre a deixar enrere la judicialització del conflicte, però no ha canviat res, anem d´inhabilitació en inhabilitació”, ha destacat.

 

Catalunya és habitable gràcies a la seva gent, no gràcies a vostès ni al PP”, li ha retret Cleries a Sánchez. El portaveu al Senat ha assegurat que la resolució del conflicte té nom i cognoms: “autodeterminació i amnistia”, i ha dit que en cap cas la democràcia és un “trauma”. Abans d’acabar, el portaveu ha citat unes paraules de Francesc Pujols: “L’esperit català rebrota sempre i sobreviu els seus il·lusos enterradors”.

 

 

Madrid, 15 de febrer de 2022