Cleries a Sánchez: “Seguir a l’Estat espanyol és la ruïna de Catalunya”

“L’oligopoli elèctric té els beneficis caiguts del cel més els del seu reial decret”, ha afirmat el portaveu

 

El portaveu de Junts per Catalunya al Senat, Josep Lluís Cleries, ha advertit aquest dimarts al president del Gobierno que “seguir a l’Estat espanyol per als 7,5 milions de catalanes i catalans és la nostra ruïna”. “55 milions d’euros al dia que se’n van i no tornen!”, ha afegit, i ha lamentat que “això no és solidaritat, sinó que es tracta d’un espoli fiscal”. “La solució? La independència!”, ha assegurat.

En aquesta línia, Cleries ha recordat que “en els últims 15 anys, l’Estat ha invertit menys d’una quarta part de les inversions pressupostades a Catalunya”. En la qüestió del transport públic, li ha recordat a Sánchez els retards, avaries i afectacions persistents amb Renfe a Catalunya. “Amb bitllet gratuït o pagant, et quedes tirat”, ha afirmat, i ha apuntat que, “el divendres passat, es van produir retards en 90 trens, se’n van suprimir 22 i milers de passatgers van quedar afectats”. Per al portaveu és clar que “el Govern espanyol ha organitzat la loteria del transport gratuït fins a desembre amb la qual segons on vius i quin transport utilitzes pagues una part o ho pagues tot” i ha afegit que “Catalunya torna a quedar discriminada, ja que el bo no inclou molts altres mitjans de transport operats al territori, ni s’ofereix bonificació per a trajectes AVE a Catalunya que duren menys d’una hora”.

Cleries ho ha explicat en el marc de la compareixença de Pedro Sánchez en la presentació del Pla d’estalvi i gestió al Senat, i ha lamentat que no ho hagi fet per motiu del “dictamen de les Nacions Unides que afirma que Espanya va violar els drets dels líders independentistes i encara sense depurar responsabilitats per l’espionatge massiu perpetrat amb Pegasus”.

 

“Els sacrificis recauen en les famílies”

En aquest sentit, Cleries ha denunciat que “l’oligopoli elèctric espanyol té els beneficis caiguts del cel més els del seu reial decret”, ha insistit que són les empreses energètiques les que “manen” a l’Estat espanyol i ha lamentat que les famílies, empreses i autonomies “són les que pateixen els sacrificis”. D’acord amb això, Cleries considera que els impostos indirectes que recapta l’Estat per la pujada de preus de l’energia “ha de revertir en la ciutadania baixant imposats per a frenar la inflació”. Així mateix, ha criticat que l’Estat espanyol estigui en risc de perdre un soci clau com Algèria “mentre tanca contractes d’aprovisionament de gas amb França i Itàlia”. “Mai és un bon moment per a enemistar-se amb Algèria, però amb l’actual situació és un disbarat brutal. Un greu error de la diplomàcia espanyola”, ha afegit.

Finalment, Cleries ha lamentat que “malgrat que una part de l’independentisme estigui buidant els seus pactes l’escàs autogovern que tenim, Junts per Catalunya seguirem fidels al mandat de l’1 d’octubre de 2017, al mandat de la gent”, i ha finalitzat apuntant que “anirem a la manifestació de l’11 de setembre per a fer amb el poble una ‘Catalunya lliure’”.

 

 

Madrid, 6 de setembre de 2022