Cleries a Sánchez: “La reforma de la sedició, que no derogació, deixa una catifa vermella a l’arbitrarietat judicial”

“Homologar-se en l’àmbit europeu vol dir respectar els drets i llibertats, i no promoure la repressió i la persecució contra l’independentisme com fan vostès”, ha afirmat

 

El portaveu de Junts per Catalunya al Senat, Josep Lluís Cleries, ha advertit aquest dimarts al president del Govern espanyol que “homologar-se en l’àmbit europeu vol dir homologar-se en drets i llibertats respectant-los, i no promovent la repressió i la persecució contra l’independentisme”. En aquest sentit, ha lamentat que “la reforma de la sedició, que no derogació, que proposen vostès deixa una catifa vermella a l’arbitrarietat judicial” i ha acusat Sánchez de voler homologar-se amb Europa mentre “a Espanya no s’aplica el 61% de les sentències del Tribunal Europeu de Drets Humans”.

Cleries ha argumentat que la reforma de la sedició “no està pensada per a la desjudicialització, sinó tot el contrari, va més en la línia de l’‘a por ellos’ formant part d’una estratègia de repressió i persecució contra l’1 d’octubre, contra el conjunt de l’independentisme compromès i contra tota mena de protestes polítiques i socials”. Tot això, “amb el Govern del 21% que els blanqueja amb aquesta taula d’un suposat diàleg que realitzen només amb un partit polític que té 33 diputats de 135 del Parlament de Catalunya”, ha lamentat.

Vostès volen ser més europeistes, però mentrestant actuen amb total opacitat davant la comissió d’investigació del Parlament Europeu per l’espionatge amb Pegasus”, ha acusat el portaveu a Sánchez. En aquesta línia, Cleries també ha apuntat que “el ministre de l’Interior no compareix al Parlament Europeu per tot el que va succeir a Melilla” i ha afegit que “l’Estat espanyol no aplica el 61% de la sentències del TEDH i triga més de tres anys a aplicar la resta de sentències”. “De veritat veuen les institucions espanyoles homologables en el marc europeu?”, ha ironitzat.

Cleries ha atribuït també al govern de Sánchez la perduda de credibilitat. “Amb el Corredor del Mediterrani finançat amb fons europeus, l’anterior ministre Ábalos va dir que veuríem els trams acabats en 2021. Aquesta setmana, la ministra Sánchez ha dit que serà en 2026. Els romans van construir més ràpid la via augusta que vostès el corredor”, ha afirmat el portaveu, qui ha afegit que “almenys els romans tenien clar on estava el Mar Mediterrani, cosa que a vostès els costa trobar-lo”.

Finalment, Cleries ha explicat que el Govern espanyol “està promovent una reforma de la sedició ‘ad personam’ que per definició va contra del mateix dret adaptant la llei perquè els lliurin a unes persones concretes i empresonar-les” i li ha recordat a Sánchez que “l’Estat espanyol està qualificat com una democràcia defectuosa”: “Si volen parlar de traumes parlem dels cops de porra per voler decidir el futur de Catalunya”. Finalment, ha acabat manifestant: “I no es preocupin, que el President Carles Puigdemont tornarà en llibertat i per a culminar la llibertat”.

 

Madrid, 22 de novembre de 2022