Cleries a Sánchez: “Estem oberts a negociar els pressupostos des de l’exigència i la responsabilitat”

Junts per Catalunya exigeix a Sánchez que es comprometi a executar el 100% de les inversions per a Catalunya: “De què ens serveixen els seus anuncis milionaris de cada any si són absolutament falsos?”

 

El portaveu de Junts per Catalunya al Senat, Josep Lluís Cleries, ha  explicat aquest dimarts al president de Govern espanyol que “Junts estem oberts a negociar els pressupostos des de l’exigència i la responsabilitat“. Cleries ha exigit al president espanyol que es comprometi a executar el 100% de les inversions per a Catalunya, i ha advertit: “De què ens serveix als catalans els anuncis d’inversions milionàries que ens fan cada any en els pressupostos si són absolutament falsos? En català a això li diem que cada any ens aixequen la camisa“.

 

Cleries ha recordat que, en aquests 3 anys de presidència de Pedro Sánchez, Catalunya “no ha trobat resposta a reptes en infraestructures” com són el traspàs de rodalies o l’ampliació de l’aeroport de Barcelona. A més, ha criticat el grau d’incompliment dels pressupostos actuals: “Segons Hisenda, en el primer semestre d’aquest any s’ha executat només un 13% de les inversions pressupostades per a Catalunya, mentre a Madrid ja arriba a un 41%”, ha dit , abans d’afegir: “Com s’han de sentir els que van aprovar aquests pressupostos amb aquestes dades d’execució real?

 

El portaveu al Senat també ha reclamat a l’executiu el seu compromís perquè la inversió real en infraestructures sigui com a mínim del 19%, equivalent a el PIB català. “Malgrat aquest context tan negatiu, des de l’exigència en complir amb tots els nostres compromisos polítics, estem oberts a la negociació dels Pressupostos per a l’any que ve“, ha insistit.

 

En cap cas entengui aquesta voluntat de negociació com una renúncia als nostres plantejaments i objectius polítics perquè el nostre sí definitiu per a Catalunya és la independència; aquest és el nostre compromís” ha advertit.

 

 

Madrid, 19 d’octubre de 2021