Cleries a Sánchez: “En els seus tres anys de legislatura no ha fet cap proposta política per a Catalunya”

El portaveu de Junts al Senat considera que tant la sentència del TJUE com la missió enviada pel Parlament Europeu evidencien que “la democràcia defectuosa espanyola està quedant al descobert”

 

El portaveu de Junts per Catalunya al Senat, Josep Lluís Cleries, ha retret al President del Govern espanyol que “en els seus tres anys de legislatura no ha fet cap proposta política per a Catalunya: No tenim ni diàleg, ni amnistia, ni autodeterminació, ni desjudicialització, ni respecte ni impuls per a la llengua catalana, ni inversions justes, ni Rodalies, ni aeroport, ni nou model de finançament, ni gestió dels fons europeus, ni plataformes audiovisuals en català…”. En aquest sentit, Cleries ha lamentat que no ha estat una legislatura “en la qual els seus socis catalans els hagin donat suport a canvi de res, sinó que –ha afegit– ha estat a canvi que els 7,5 milions de catalans i catalanes hem perdut molt i en tot”.

Per a Cleries, la sentència d’aquest matí del Tribunal de Justícia de la Unió Europea demostra que “Europa entén que existeix una persecució política contra els independentistes catalans” i que “tot i que alguns tiren campanes al vol. ‘Les sentències són per a llegir-les íntegrament’”, ha dit citant a l’advocat Gonzalo Boye. “La justícia espanyola està qüestionada, però segueixen obsessionats amb la repressió i persecució de l’independentisme català”.

En aquesta línia, s’ha referit a la reforma del Codi Penal com “una operació de maquillatge i blanqueig per a perseguir l’independentisme i, molt especialment, al President Puigdemont, com han demostrat amb els seus proclames”. Cleries ha anat més enllà i ha interpel·lat a Sánchez: “Respongui’m, era ERC conscient que la intenció del seu Govern era l’extradició del President Puigdemont?”.

Pel que fa a la missió que el Parlament Europeu ha enviat a Espanya per a esclarir l’espionatge polític practicat contra l’independentisme, Cleries ha afirmat que “confien ‘tant’ en el seu govern que des d’Europa venen a visitar-los, no per cortesia, sinó per la falta de col·laboració i per l’ocultació d’informació” i ha afegit que “la democràcia defectuosa espanyola està quedant al descobert”.

Finalment, Cleries ha lamentat la banalització de l’extrema dreta que practica el Govern espanyol en comparar-la amb l’independentisme català. “Nosaltres som els que volem aplicar el dret de tots els pobles a l’autodeterminació reconegut per Nacions Unides”, ha afirmat i ha conclòs que “davant d’aquest menyspreu a l’independentisme, des de Junts ens sentim amb més voluntat que mai de fer realitat la independència de la nostra nació”.

 

Madrid, 31 de gener de 2023