Cleries a Sánchez: “Afirmar que Renfe a Catalunya funciona és un atac a la intel·ligència”

Per al portaveu, “el traspàs de Rodalies a FGC és el primer pas”, però “la solució definitiva per a Catalunya és fer efectiu el mandat democràtic de l’1 d’Octubre”

 

El portaveu de Junts per Catalunya al Senat, Josep Lluís Cleries, ha demanat aquest dimarts a la ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana “respecte per als catalans que utilitzen Rodalies” i ha lamentat, d’una banda, que “el president de Renfe diu que ens inventem les avaries per a desgastar el Govern espanyol”, i per una altra, que “vostè assegura que té un bon servei si es compara amb qualsevol capital europea”. “Afirmar això és una burla. Un atac a la intel·ligència i una mostra d’arrogància i menyspreu cap als usuaris”, ha apuntat el portaveu.

Cleries ha advertit a la ministra que “el seu partit per fi s’ha adonat que Renfe a Catalunya no funciona, com va quedar en evidència amb la proposta de resolució del PSC-PSOE aprovada en el Parlament de Catalunya” i ha insistit que aquesta iniciativa “és un primer pas perquè el Govern assumeixi, com proposa Junts, la gestió integral de tots els serveis de Rodalies per mitjà de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya”. En aquest sentit, el senador ha acusat el Govern espanyol “de la greu afectació que té en la vida personal, familiar i laboral dels catalans, així com en les empreses autònoms i el comerç, el pèssim funcionament de Renfe a Catalunya”.

El senador s’ha queixat que “en els últims 30 anys, la xarxa de Madrid s’ha emportat el 50% de totes les inversions en infraestructures de Rodalia de tot l’Estat”. En la mateixa línia, ha recordat que “l’execució dels pressupostos d’ADIF i Renfe en els últims 15 anys ha estat del 24% a Catalunya i del 153% a Madrid” i ha afegit que “en els últims 25 anys s’han construït 0 km de trams nous a Catalunya, mentre que a Madrid 84 km de nous”.

Per tot això, “seguir dins de l’estat espanyol és nefast per als 7 milions i mig de catalans” ha afirmat el senador, qui ha finalitzat assenyalant que “la solució definitiva és fer efectiu el mandat democràtic de l’1 d’octubre de 2017. Tenir un estat propi i no un a la contra”.

 

 

Madrid, 4 d’octubre de 2022