Cleries a Marlaska: “No es tracta de l’Operació Catalunya, sinó de l’Operació contra Catalunya, mani qui mani”

“Disfressada de taula de diàleg, de retrobament o d’una ‘democràcia plena’ inexistent, la finalitat del Govern espanyol sempre és la mateixa: Anar contra Catalunya”, ha remarcat el portaveu al Senat

El portaveu de Junts al Senat, Josep Lluís Cleries, ha preguntat aquest dimarts al ministre d’Interior sobre les “noves i cada vegada més greusinformacions sobre l’Operació Catalunya. “Uns fets duts a terme presumptament per membres del Govern espanyol, polítics, l’anomenada policia ‘patriòtica’ i membres del món judicial per a construir un fals relat, amb l’encàrrec de desprestigiar a persones, famílies i entitats vinculades amb l’independentisme català, i impedir que Catalunya sigui un estat europeu pacífica i democràticament”. Per a Cleries, “no es tracta de l’Operació Catalunya, sinó de l’Operació contra Catalunya, mani qui mani”. “Després de més de 10 anys de clavegueres de l’Estat aquí no ha passat ni passa res perquè es protegeixen entre vostès”, ha dit referint-se als governs del PP i del PSOE “indistintament”.

Per a Cleries, “la vulneració de drets humans contra l’independentisme continua existint en l’actualitat, atacant un Grup Objectivament Identificable (GOI)”, en referència a la sentència del TJUE. “Atacs –ha afegit– que ara són més sofisticats: han passat d’anar amb un florer gravant en un casset i amb ‘policia patriòtica’, per a utilitzar avui Pegasus, Candiru o policies infiltrats en entitats socials”.

El portaveu ha anat més enllà i ha acusat Marlaska i el seu govern d’“amagar informació i no depurar responsabilitats polítiques” i de tenir “por al fet que se sàpiga la veritat”. En aquesta línia, Cleries s’ha referit a les maniobres del Govern espanyol per a no facilitar informació a la Comissió Pegasus del Parlament Europeu ni acudir a la Comissió d’Investigació del Parlament de Catalunya. “Cada vegada se’ls veu més còmplices de la guerra bruta contra l’independentisme”, ha assegurat.

Finalment, Cleries ha assenyalat que “disfressada de taula de diàleg, de retrobament o d’una ‘democràcia plena’ inexistent, la finalitat del Govern espanyol sempre és la mateixa: Anar contra Catalunya”.

Madrid, 7 de març de 2023