Cleries a Marlaska: “Alguns creuen que estem en temps de diàleg, però vostès utilitzen el retrobament com a eslògan publicitari”

El portaveu de Junts retreu a Marlaska la “persecució política” i els “informes falsos” contra el president Puigdemont i el seu entorn, com el director de la seva oficina, Josep Lluís Alay

 

El portaveu de Junts per Catalunya al Senat, Josep Lluís Cleries, ha retret al ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, “la persecució política del president Puigdemont i de tot el seu entorn, pel lideratge i les victòries judicials davant l’Estat espanyol”. Concretament, Cleries li ha preguntat pel cas de Josep Lluís Alay, director de l’oficina del president Puigdemont, per a qui la fiscalia demana 3 anys de presó i 17 d’inhabilitació per un viatge a Nova Caledònia com a observador internacional del referèndum d’autodeterminació. “Alguns creuen que estem en temps de diàleg, però vostès utilitzen el retrobament com a eslògan publicitari“, ha dit, i ha afegit que “estem en temps de persecució política, de venjança i de repressió, i lamentem que una part de l’independentisme tanqui els ulls a aquesta realitat”, ha insistit.

 

El portaveu ha explicat que, a l’octubre del 2020, quan la Guàrdia Civil va detenir el senyor Alay en l’anomenada operació Volhov, se li va requisar el mòbil i es va filtrar que contenia “informació sobre el servei d’intel·ligència de la Federació Russa”. Però aquesta informació era, en realitat, la traducció literal del rus al català i al castellà de la novel·la policíaca ‘El secret de la clandestina’, escrit per Elena Vavilova i traduït per Josep Lluís Alay. “Digne dels millors còmics“, ha advertit Cleries, que ha entregat un exemplar del llibre al ministre.

 

Fins quan es continuaran produint filtracions interessades i falses de la Guàrdia Civil contra l’independentisme?“, ha insistit. “L’1 d’octubre del 2017 vam descobrir que hi havia un poble a Catalunya anomenat Sant Esteve de les Roures, un poble imaginari que només va existir en un informe de la Guàrdia Civil“, ha ironitzat el portaveu, que ha assegurat que el 2021 “segueixen volant la imaginació i les filtracions”.

 

 

 

Madrid, 16 de novembre de 2021