Cleries a Marlaska: “10 anys després de l’‘Operación Catalunya’ encara no s’han depurat responsabilitats polítiques ni judicials”

“Mentre el rei emèrit ha tornat sense assumir cap responsabilitat, l’estat espanyol continua tenint exiliats polítics als quals persegueixen i exiliats cantants per dir les veritats sobre la monarquia”, ha assenyalat el portaveu

 

El portaveu de Junts per Catalunya al Senat, Josep Lluís Cleries, ha preguntat aquest dimarts al ministre de l’Interior sobre les informacions de la coneguda com a ‘Operación Catalunya’ promoguda des del Gobierno. “10 anys després encara no s’han depurat responsabilitats polítiques ni judicials”, ha lamentat Cleries. “A què esperen?”, li ha preguntat Cleries al ministre. “Encara no sabem res. La seva ideologia i nacionalisme espanyol ranci els impedeix veure més enllà. I el que succeeix és que aquesta democràcia se’n va en orris”, ha afegit.

Cleries ha afirmat que la ‘Operació Catalunya’ tracta d’“uns fets provats i absolutament impresentables contra la voluntat democràtica del poble de Catalunya”. En aquesta línia, Cleries ha denunciat l’opacitat també amb el Catalan Gate, amb els atemptats de Barcelona i Cambrils de 2017, i amb el rei emèrit, qui per a Cleries, “ha tornat sense assumir cap responsabilitat”. “Han pogut i poden observar i fer olor les clavegueres de l’estat en el seu apogeu, i veure el rei emèrit campant a pler” ha afegit. Mentrestant, “l’estat espanyol continua tenint exiliats polítics als quals persegueixen i exiliats cantants per dir les veritats sobre la monarquia, com Josep Valtònyc”, ha afirmat el portaveu.

Avui el Tribunal de Justícia de la Unió Europea ha corregit els seus errors”, ha retret al ministre fent referència a la plena i recuperada immunitat dels europarlamentaris. Malgrat això, “des del Gobierno continuen justificant l’espionatge i el que convingui, perquè anteposen la unitat d’Espanya a la democràcia, a la legalitat i als drets més bàsics, tal com va afirmar la ministra de Defensa al Congrés”, ha lamentat Cleries.

 

Madrid, 24 de maig de 2022