Cleries a Calvo: “Ni la justícia és igual per a tothom, ni Espanya és una democràcia plena”

“Mentre a Madrid l’extrema dreta fomenta el racisme i la xenofòbia, a Catalunya es va ordenar retirar una pancarta que reclamava la llibertat d’expressió i es va inhabilitar el President de la Generalitat”

 

El portaveu de Junts per Catalunya al Senat, Josep Lluís Cleries, ha preguntat aquest dimarts a la vicepresidenta de Govern espanyol, Carmen Calvo, si l’Estat espanyol pot considerar-se una “democràcia plena”. “Mentre a Madrid l’extrema dreta fomenta el racisme i la xenofòbia amb una tanca publicitària, a Catalunya es va ordenar retirar una pancarta que reclamava la llibertat d’expressió i es va inhabilitar el President de la Generalitat“, ha explicat Cleries, abans d’afegir: “el 2013 un grup d’ultres va assaltar violentament la seu de la Generalitat a Madrid durant la Diada Nacional. Van ser condemnats, però cap ha trepitjat la presó i un d’ells és cap de llista per Falange a les eleccions de Madrid“, ha dit, reafirmant que “la justícia no és igual per a tothom“.

 

El senador ha retret l’actitud de Govern espanyol amb l’extrema dreta, a la qual ara “sí que veu com una amenaça, però es manifestaven i es feien selfies amb ells a Catalunya“. A més, ha criticat el “silenci còmplice” quan VOX actuava d’acusació popular en el judici contra el referèndum de l’1 d’octubre asseguts al costat de la fiscalia i l’advocacia de l’Estat.

 

Cleries ha recordat que “no hi pot haver democràcia plena” quan “hi ha presos polítics i exiliats, quan no poden accedir al tercer grau penitenciari si no es renega d’una ideologia, amb policia patriòtica, amb llei mordassa, quan no es permet investigar el rei emèrit ni es pot parlar d’Amnistia“. Només hi ha democràcia plena, ha dit, amb “llibertat, amnistia i dret a decidir“.

 

El portaveu de Junts ha condemnat “totes les amenaces” que s’han produït aquests últims dies. “No permetrem que aquestes coaccions ens prenguin el debat de les idees, el parlamentarisme i la convivència des del respecte“, ha expressat.

 

 

Madrid, 27 d’abril de 2021