Cleries a Bolaños: “Menys diàleg fictici i més compromís real amb Catalunya”

“Mentre la ministra i el president de Renfe fan una competició d’arrogància i d’inutilitat, molta gent es juga la feina cada dia per culpa d’aquest servei pèssim”, ha afegit el portaveu

 

El portaveu de Junts per Catalunya al Senat, Josep Lluís Cleries, ha qüestionat aquest dimarts al ministre de la Presidència “la preocupació d’alguns ministres del Govern espanyol” per l’‘habitabilitat’ de Catalunya quan aquesta “ha estat i serà sempre una nació de pau, una terra d’acolliment i un lloc de convivència”. “No ens venguin ara que el seu suposat diàleg ha afavorit l’‘habitabilitat’ perquè no ha contribuït a res. Menys diàleg fictici i més compromís real amb Catalunya”, ha afirmat el portaveu.

En aquesta línia, Cleries ha etzibat a Bolaños que “la seva pau social consisteix en el fet que els exiliats polítics no poden tornar lliurement a Catalunya, entre ells el President legítim, Carles Puigdemont”, o que “existeixi una repressió política contra l’independentisme que ha estat denunciada pel Consell d’Europa i ha instat a reformar el delicte de sedició”. En aquesta línia, el portaveu ha assenyalat també “la vulneració dels drets humans dels quals van ser presos polítics catalans” així com “els 4.200 independentistes represaliats per l’estat espanyol” i “que ens espiïn amb Pegasus”. “El seu diàleg és infiltrar policies en organitzacions independentistes i tractar-nos de terroristes”, ha lamentat, i ha afegit: “Això és insuportable, però vostès en diuen democràcia quan és vergonya”.

Cleries ha anat més enllà i ha lamentat que “la seva pau social és que els trens de Rodalies i Mitjana distància a Catalunya no funcionen, et deixen tirat”. “Mentre la ministra i el president de Renfe fan una competició d’arrogància i d’inutilitat, molta gent es juga la feina cada dia per culpa d’aquest servei pèssim” ha afegit. Tot això, amb “55 milions d’euros diaris de Catalunya que se’n van a Espanya i no tornen, la qual cosa suposa 20.000 milions d’euros anuals de dèficit fiscal”, ha lamentat.

Aquest engany de pau social no el volem a Catalunya”, ha assegurat Cleries, qui ha afegit que “cada dia som més els que diem prou a aquesta presa de pèl”. “Catalunya serà una república independent ben aviat i no serà gràcies a vostès. Serà gràcies al poble català”, ha conclòs.

 

 

Madrid, 20 de setembre de 2022