Cervera: “Són opacs perquè han vulnerat reiteradament els drets fonamentals de, com a mínim, 68 persones amb Pegasus”

El senador per Girona acusa Robles de “mentir en seu parlamentària”

 

El senador de Junts per Catalunya Josep Maria Cervera ha preguntat aquest dimarts a la ministra de Defensa sobre l’informe preliminar de la comissió Pegasus del Parlament Europeu que constata la implicació del Govern espanyol amb el ‘Catalangate’. Són opacs perquè saben que han vulnerat de forma reiterada els drets fonamentals de, com a mínim, 68 persones”, ha lamentat el senador.

Cervera ha argumentat que “primer, vostès van afirmar que no havien espiat l’independentisme català; després van dir que sí, però que ho van fer ‘legalment’. I a continuació, vostè mateixa va justificar l’espionatge i es va excusar en els injustificables perills de l’independentisme”. Cervera li ha retret que “el següent acte va ser cessar la directora del CNI”. En aquest sentit, l’ha acusat de “mentir, no només a les rodes de premsa, sinó també en seu parlamentària“.

En tercer lloc, ha criticat el bloqueig de la comissió d’investigació del Pegasus a les Corts Generals: “És evident que ens oculten moltes coses“, considera Cervera, que ha afegit que “la màxima en democràcia no és que els ciutadans siguin controlats pels governs, sinó que els governs han de ser controlats pels ciutadans. Per això mateix, una de les formes per fer-ho efectiu és la comissió parlamentària d’investigació que vostès han bloquejat”.

Finalment, el senador per Girona ha exigit a Robles un “exercici de transparència“, que “depuri responsabilitats” i que aclareixi si, a banda del CNI, els cossos i forces de seguretat de l’Estat també disposen de Pegasus o d’algun programari similar.

 

 

Madrid, 22 de novembre de 2022