Cervera exigeix a la ministra de Defensa l’eradicació del feixisme a l’Exèrcit

“Res justifica que el 2021 una instal·lació militar d’un Estat que es vol democràtic conservi el nom del cofundador de la Falange”

 

El senador de Junts per Catalunya Josep Maria Cervera ha preguntat aquest dimarts a la ministra de Defensa, Margarita Robles, pels “presumptes comportaments antidemocràtics i feixistes en algunes unitats de l’Exèrcit espanyol“. “Hi ha una llarga llista d’episodis de proselitisme feixista protagonitzats per membres en actiu o retirats de l’Exèrcit, vinculats a l’acadèmia militar de Saragossa o la de Fuencarral, per nomenar alguns“, ha apuntat el senador, que ha recordat que en aquesta legislatura tant ell mateix des del Senat com la diputada Míriam Nogueras des del Congrés s’ha preguntat en reiterades ocasions per aquestes qüestions: “la resposta ha estat sempre la mateixa, i és que les Forces Armades treballen per i per a Espanya i tenen un compromís total i ple amb els valors constitucionals“.

 

Cervera ha posat l’exemple del Centre Esportiu i Sociocultural Militar de San Javier, a Múrcia. “Se’ns diu en la seva presentació que és on es reuneixen els oficials de l’Exèrcit per estrènyer llaços d’amistat i companyerisme. Semblaria una cosa normal si el centre no portés el nom de Julio Ruiz de Alda, cofundador amb Antonio Primo de Ribera de el moviment feixista de la Falange de les Jons“, ha retret el senador, i ha dit a Robles que “res justifica que l’any 2021 una instal·lació militar d’un Estat que es vol democràtic conservi aquest nom“.

 

A la seva ombra, alguns oficials com els vinculats al grup neonazi lo nuestro, es troben com peix a l’aigua, abonant el terreny per vincular l’Exèrcit a la ultradreta franquista“, ha dit Cervera, abans d’afegir que “un Rei, cap de les forces armades, i un president de Govern guapos no són suficients per democratitzar l’Estat “.

 

Finalment, el senador ha criticat que el General Villarroya “faci les Amèriques” després d’haver-se saltat els protocols de vacunació. “Ministra, no minimitzi el problema, afronti’l i agafi el compromís d’eradicar el feixisme de l’Exèrcit“, ha demanat Cervera, perquè “això és el que contamina la tasca de les forces armades“.

 

 

 

 

 

 

Madrid, 23 de març de 2021