Cervera a Marlaska: “Ens inquieten actituds feixistes d’alguns membres dels cossos policials”

“Des de Junts hem preguntat en reiterades ocasions sobre les mesures que pensa prendre el Govern espanyol davant d’actituds antidemocràtiques”

 

El senador de Junts per Catalunya Josep Maria Cervera ha preguntat aquest dimarts al ministre de l’Interior sobre les actituds predemocràtiques i antidemocràtiques que es donen per part d’alguns membres de les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat quan actuen davant de la ciutadania. “No es poden minimitzar aquests actes reprovables, i fer-ho posa en risc tot el col·lectiu”, ha assegurat el senador.

 

Cervera ha recordat que un inspector de policia va agredir el fotoperiodista Jordi Borràs per motius ideològics. “La delegada del Govern a Catalunya va assegurar que es prendrien mesures disciplinàries en cas de condemna, doncs bé, ja tenim condemna”, ha dit el senador, qui ha insistit: “Des de Junts hem preguntat en reiterades ocasions sobre les mesures que pensa prendre el Govern espanyol davant de comportaments feixistes”.

 

No podem oblidar que vostè és l’hereu del ministre Bellhoc, que la setmana passada va ser capaç de banalitzar el terrorisme fins a nivells impensables per combatre l’anhel polític d’independència a Catalunya”. A més, Cervera ha expressat “poca confiança” cap a un ministre que no ha dimitit malgrat no haver investigat les tortures per les quals, de manera reiterada, l’Estat espanyol ha estat condemnat des d’Estrasburg.

 

El grup de Junts s’ha sumat al record per la mort del senador Miquel Aubà, d’ERC. “Volem traslladar el nostre més sentit condol a la seva família, amics i companys en aquesta Cambra”, ha expressat Cervera.

 

 

Madrid, 1 de febrer de 2022