Castellví retreu a Díaz la seva actitud “triomfalista” malgrat ser “líders en atur juvenil a Europa”

La senadora per Tarragona reclama “solucions urgents” i insisteix que es “traspassin totes les competències”

 

La senadora de Junts per Catalunya Assumpció Castellví ha retret aquest dimarts a la ministra de Treball la seva actitud “triomfalista” malgrat que l’Estat espanyol “lidera la llista de desocupació juvenil a Europa”. “Actuïn en lloc d’anar dient que tot ho fan bé”, ha recriminat Castellví a Yolanda Díaz. “Trobin solucions urgents o traspassi’ns totes les competències”, ha reivindicat.

Castellví ha qualificat com a “escandaloses” les xifres d’Eurostat que demostren que la desocupació juvenil a Espanya és del 29,6%. Ha anat més enllà i ha lamentat que “quatre de cada deu menors de 25 anys europeus en atur són espanyols”. “Vostès maquillin les dades com vulguin, però la realitat és la que és”, ha afirmat.

Per a la senadora per Tarragona, el problema d’aquestes xifres recau en qüestions com “les deficiències en el sistema educatiu” i en “l’alta temporalitat a què tradicionalment han estat lligades les feines juvenils”, temes que depenen del Govern espanyol. Castellví ha apuntat també l’emancipació tardana com una de les conseqüències i ha lamentat que “més del 80% dels joves encara viu amb els seus pares”.

Finalment, la senadora ha fet referència a les declaracions recents de Díaz en què afirmava que “el futur dependrà del que sumeu” i ha assegurat que “realment el que va sumant és l’atur juvenil i les dificultats dels joves per a forjar el seu futur”.

 

Madrid, 7 de febrer de 2022