Castellví exigeix el traspàs immediat de la gestió de les beques a la Generalitat

“Era una de les condicions interposades pels qui els han aprovat els pressupostos del 2021, del 2022 i sembla que del 2023, però, fins al moment, no s’ha produït cap transferència”, ha lamentat la senadora

 

La senadora de Junts per Catalunya Assumpció Castellví ha exigit al Govern espanyol el traspàs immediat dels recursos i la gestió de les beques i ajudes a l’estudi a la Generalitat de Catalunya. Ho ha fet a la sessió de control al Govern espanyol al Senat, on ha reclamat a la ministra de Política Territorial i portaveu del Gobierno que “concreti dates o terminis per a fer efectiu el traspàs i pagar el que ens deuen”.

En aquesta línia, Castellví considera que “l’Estat continua exercint unes competències que no li corresponen i que són de titularitat de la Generalitat de Catalunya”, i ha afegit que “el Tribunal Constitucional, el 2001, va dictaminar que així fos”. “Han passat 21 anys, i el traspàs segueix sense arribar” tot i que “era una de les condicions interposades pels qui els han aprovat els pressupostos del 2021, del 2022 i sembla que per ara els del 2023, però no han fet res”, ha lamentat la senadora.

Castellví ha recordat a més l’aprovació al Senat d’una moció de Junts que reclamava el traspàs de les beques a la Generalitat, o que fos un dels punts de la comissió bilateral del febrer passat. “Tot va quedar en uns titulars molt bonics, però tot segueix en l’aire. Vostès tenen una credibilitat política zero”.

Finalment, la senadora per Tarragona ha lamentat que el Govern espanyol “sempre incompleix amb Catalunya: ho fa amb les beques, amb la llengua de signes catalana, amb els Pressupostos Generals de l’Estat, amb l’ús del català… Sempre tenen excuses”.