Candidatura de país al Congrés dels Diputats

Junts per Catalunya, Demòcrates de Catalunya i Moviment d’Esquerres de Catalunya acorden presentar-se en coalició a les eleccions del 23-J

 

Junts per Catalunya, Demòcrates de Catalunya i Moviment d’Esquerres de Catalunya tenen com objectiu presentar una llista de país a les eleccions generals del 23 de juliol que aplegui el màxim de sensibilitats independentistes per recuperar l’esperit unitari de Junts pel Sí. 

Dins l’estratègia per aconseguir aquesta màxima unitat, aquest divendres es va registrar a la Junta Electoral Central una coalició entre Junts per Catalunya, Demòcrates i Moviment d’Esquerres de Catalunya. Pels tres partits van signar el secretari general, Jordi Turull, el portaveu de Demòcrates, Toni Castellà i el coordinador general del Moviment d’Esquerres, Josep Serra. 

Des del moment en que Pedro Sánchez va anunciar la seva voluntat d’avançar les eleccions espanyoles, Junts per Catalunya ha treballat per fer una candidatura unitària de l’independentisme que permeti plantar cara a Madrid. Davant la involució de drets i llibertats, i el menysteniment de l’Estat Espanyol cap a Catalunya és el moment de recuperar la iniciativa i el respecte

En aquesta línia, cal emmarcar la proposta del secretari general, Jordi Turull, de fer una llista unitària amb Esquerra Republicana. Malgrat el rebuig dels republicans, Junts, Demòcrates i Moviment d’esquerres continuaran treballant amb l’objectiu de fer una llista de país, incorporant partits i persones, que permeti a l’independentisme aconseguir la màxima força possible per avançar cap a l’autodeterminació. 

La llista estarà encapçalada per Míriam Nogueras, guanyadora de les primàries de Junts, i tindrà en Marta Madrenas, per Girona, Josep M. Cruset per Tarragona i Isidre Gavin per Lleida els altres tres caps de llista. 

 

10 de juny de 2023.