Borràs: “Ens hem emplaçat a continuar treballant, tot i saber les diferències, per fer un front comú, que per Junts ha de ser en clau català i independentista”

La presidenta Laura Borràs, el secretari general Jordi Turull i el president del grup parlamentari, Albert Batet, es reuneixen amb el president Pere Aragonès 

 

Junts i ERC s’han emplaçat a seguir treballant per fer un front comú per a les eleccions del proper 23 de juliol, però Junts insisteix que aquest front ha de ser en clau independentista. La presidenta Laura Borràs, el secretari general Jordi Turull i el president del grup parlamentari, Albert Batet, s’han reunit aquesta tarda amb el president Pere Aragonès. 

A la reunió han analitzat els resultats de les eleccions municipals i sobre la convocatòria d’eleccions generals, han valorat les diferents propostes i s’han emplaçat a seguir treballant. La presidenta, a la roda de premsa posterior a la reunió, ha afirmat que “ens hem emplaçat a continuar treballant, tot i saber les diferències, per fer un front comú que per Junts ha de ser en clau català i independentista”. A diferència de la idea de “front comú ampli” que va exposar Aragonès en roda de premsa aquest dimarts. 

La presidenta ha assegurat que, de moment, no s’ha descartat res. I que per part d’Aragonès i Junts han volgut fer èmfasi en  “que aquesta oportunitat que ara es pot donar, en clau independentista, sigui una manera de recuperar aquestes confiances i aconseguir aquesta força que ens donen les urnes”. En aquesta línia, ha destacat la importància de treballar “per recosir i ser útils”

Per altra banda, en clau municipal Borràs ha assegurat que “Junts tenim la prioritat de formar governs independentistes als ajuntaments. Volem tants governs municipals i alcaldes independentistes com sigui possible”

 

Barcelona, 31 de maig de 2023.