Borràs: “La Generalitat i els ajuntaments han de poder disposar de liquiditat per fer front a la gravíssima situació que vivim”

La diputada anuncia el vot favorable a la votació per ampliar el sostre de despesa, però sosté que “no implica un avançament als pressupostos”

La portaveu de Junts per Catalunya al Congrés, Laura Borràs, ha explicat aquest dimarts que la formació votarà a favor de l’ampliació del sostre de despesa que se sotmet a votació a la cambra Baixa. “Aquesta és una de les mesures que a l’inici de la pandèmia JxCat va sol·licitar”, ha dit, abans d’afegir que “hi votarem a favor perquè els nostres ajuntaments i la Generalitat han de poder disposar de liquiditat per fer front a aquesta gravíssima situació en què ens trobem”. Borràs ha insistit en la necessitat de disposar de més recursos per la sanitat, per la prevenció, per a investigació, per l’educació, per les residències i pel tercer sector: “Per això és fonamental aquest augment del sostre de despesa”. 

Amb tot, la portaveu ha lamentat que aquesta mesura arriba tard: “Concretament, 215 dies tard des de l’inici de la pandèmia i que vam demanar des del primer moment”. Tanmateix, la diputada ha avisat que el que no implica aquest vot positiu és un avançament als pressupostos: “Si es volen aprovar els pressupostos amb els vots de JxCat s’hauran de negociar amb JxCat, s’haurà de negociar i no gestionar adhesions”, ha advertit, abans d’afegir que “no es pot desvincular la negociació de pressupostos de la situació de repressió que pateix Catalunya”. “Sense llibertat no hi ha estabilitat”, ha reblat.

Borràs ha aprofitat per denunciar una “nova agressió” per part del TSJC contra la Mesa del Parlament de Catalunya: “Quatre dels seus membres van ser condemnats a penes de 20 mesos d’inhabilitació i multes de 30.000 €”. També ha recordat que la presidenta Forcadell va ser jutjada al Tribunal Suprem, i que es confirma “una vegada més el judici polític i aquesta batalla judicial amb la qual es pretén frenar la democràcia”. Borràs ha insistit que “s’està perdent l’origen i la responsabilitat, i la separació de poders per aquesta ingerència contínua de la justícia espanyola en les institucions democràtiques catalanes”.

Madrid, 20 d’octubre de 2020