Borràs: “Des de Junts treballem per frenar els discursos d’odi i l’avenç de l’extrema dreta, perquè no es vulnerin més els drets de les dones”

Junts celebra un acte sobre dones a Cadaqués amb la presidenta Laura Borràs; la candidata Ester Martín i les integrants de la seva llista; la portaveu del grup parlamentari, Mònica Sales; l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas; i la diputada Judith Toronjo

 

La presidenta Laura Borràs ha reivindicat el feminisme de Junts davant el perill que suposa l’extrema dreta per als drets de les dones: “des de Junts també treballem per frenar els discursos d’odi i l’avenç de l’extrema dreta, perquè no es vulnerin més els drets de les dones”. Borràs ha reivindicat “educar en polítiques feministes”, perquè “el feminisme impulsa societats més justes i busquen aquesta justícia social” i ha fet una crida a lluitar contra tot allò que atempta contra la igualtat, com la violència de gènere o la bretxa salarial. “Corregir totes aquestes violències és apostar perquè les nenes puguin tenir un futur en pau”, ha dit, i ha afegit que “a la nostra societat no hi pot tenir cabuda cap forma de violència contra les dones”

La presidenta ho ha afirmat en un acte de Junts celebrat a Cadaqués, on la llista que es presenta és íntegrament formada per dones. A l’acte hi ha participat també la portaveu del grup parlamentari, Mònica Sales; l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas; la diputada Judith Toronjo, la candidata de Juntes per Cadaqués,  Ester Martín, i la resta de dones que integren la llista. També hi han assistit la candidata de Junts a la Jonquera, Miriam Lanero, i la candidata a Roses, Sílvia Ripoll

En aquest sentit, ha valorat molt positivament la candidatura: “avui podem dir que aquest grup de dones a Cadaqués fan un pas endavant trencant totes les pors per servir la gent de Cadaqués i per donar un exemple a tot el país” i ha argumentat que “és fonamental que les dones siguem presents en tots els àmbits de la societat i fer-ho en igualtat de condicions”, ha defensat. 

Borràs ha reivindicat la lluita de Junts en el feminisme, perquè “des de Junts reivindiquem l’aplicació de polítiques correctores que trenquin amb la desigualtat sistèmica i protegint a les dones. Hem de fer-ho juntes cada dia, no tan sols el 8 de març”. En aquest sentit ha exposat les propostes que ha presentat Junts a les diferents cambres parlamentàries per treballar per la igualtat.  

Al seu torn, la candidata Ester Martín ha explicat la raó per la qual la llista està formada només per dones: “hem intentat fer un homenatge a totes les dones de Cadaqués. El poble és un matriarcat i estic molt contenta de viure en aquest poble i formar part d’aquest matriarcat”. En l’acte, les candidates de Cadaqués han explicat les diverses propostes que tenen pels veïns i veïnes del municipi. 

 

Cadaqués, 20 de maig de 2023.