Borràs a Sánchez: “Podrà aprovar els seus pressupostos, però Catalunya continuarà sent la seva assignatura pendent”

“No els interessa negociar com solucionar el problema polític ni l’infrafinançament de Catalunya”, retreu Borràs

La portaveu de Junts per Catalunya al Congrés, Laura Borràs, ha retret al president del Govern espanyol que “tot i la crisi sanitària, social, econòmica i democràtica” i “tot i que vostès no són el PP“, la recepta per a Catalunya segueix sent la mateixa: “anunciar pluja de milions, inversions sense arribar a executar-les i negociar només amb qui s’avingui a jugar al peix al cove“. En una intervenció al Ple d’aquest dimecres, Borràs ha advertit a Sánchez que “podrà aprovar els seus pressupostos, però Catalunya continuarà sent la seva gran assignatura pendent“, afegint que “queda clar que el Govern de PSOE i Unides Podem no està interessat en solucionar el greu problema polític i econòmic que pateix Catalunya, l’únic que els interessa és aprovar aquests pressupostos “.

Pel que fa a la gestió de la pandèmia, Borràs ha criticat que estem “igual o pitjor que a la primavera“, però que “pel que fa als pressupostos estem com sempre” i, en aquest sentit, ha lamentat que el Govern espanyol no hagi volgut negociar res amb Junts per Catalunya perquè “no els interessa negociar com solucionar l’infrafinançament galopant que castiga Catalunya, una injustícia financera especialment perjudicial en temps de pandèmia“. “Com a vostè ja li surten els números per aprovar els pressupostos, tant li dóna que a Catalunya no li surtin els comptes“, ha insistit la portaveu.

Borràs ha explicat que la centralització està “en l’ordre del dia” perquè “amb el mateix afany amb el que centralitzen plans d’emergència, harmonitzen fins i tot els impostos“. A més, ha recordat a Sánchez tots els plans d’ajuda que segueixen sense aprovar-se: el pla de rescat a bars i restaurants, que “segueix sense arribar 290 dies després del primer confinament“; el pla d’ajudes a les estacions d’esquí; el decret per frenar els desnonaments, “que no van voler incloure en els pressupostos ni en el decret de l’estat d’alarma, i ara brilla per la seva absència“; el pla de Transformació i Resiliència, i el Salari Mínim Interprofessional.

La portaveu tampoc ha estalviat crítiques al Govern espanyol en matèria d’ajudes directes als negocis: “Espanya és el país desenvolupat que menys ajudes directes ha concedit als seus negocies, tot just un 4,3%, però és el que menys impostos ha condonat, amb només un 0,4%, davant el 7,3% d’Alemanya, el 8,7 de França o el 13,2 d’Itàlia“. Abans de finalitzar, Borràs ha advertit que “aquesta inoperància, la d’aquest Govern, té un preu i la factura la paguem tots“.

Madrid, 16 de desembre de 2020