Batet sobre els acords d’ERC i PSC a les diputacions: “President Aragonès, rectifiqui o faci una profunda reflexió”

El president del grup parlamentari adverteix que aquests pactes “són l’autèntic acord de claredat sobre quines són les prioritats d’Esquerra”  

El president del grup parlamentari de Junts per Catalunya, Albert Batet, ha retret al president de la Generalitat, Pere Aragonès, que Esquerra hagi pactat les diputacions de Tarragona i Lleida amb el PSC, tenint en compte que el president fa quinze dies va fer una crida a refer la unitat de l’independentisme després de les eleccions municipals. “Demani al seu partit que rectifiqui, encara hi som a temps, o faci una profunda reflexió”, ha interpel·lat al president Aragonès durant la sessió de control al Parlament. 

A parer seu, “vostè demana refer la unitat de l’independentisme i el seu partit fa just el contrari”. Segons Batet, “el president Aragonès és un president tutelat i desautoritzat pel seu propi partit. El seu Govern està esgotat i el seu partit, desesperat”, ha remarcat. Així mateix, ha assenyalat que aquests pactes “són l’autèntic acord de claredat sobre quines són les prioritats i les intencions d’Esquerra”.

En aquest sentit, ha recordat que els acords a les diputacions “són decisions exclusives de les direccions nacionals dels partits i que l’independentisme té majoria absoluta a aquestes dues institucions, amb una proposta formal per part de Junts”. “Aquesta és la seva manera de refer la unitat independentista, president?”, ha sentenciat Batet.