Batet: “No s’entén que el Govern encara no s’hagi reunit amb la comunitat de regants de les Terres de l’Ebre”

Junts per Catalunya escolta les seves necessitats i demandes en una reunió de treball a l’Aldea 

El president del grup parlamentari, Albert Batet, la portaveu, Mònica Sales,  els diputats Salvador Vergés i Irene Negre, juntament amb l’alcalde de l’Aldea, Javier Royo, s’han reunit aquest matí amb els responsables de les comunitats de regants de l’Ebre, l’endemà de l’aprovació al Parlament de la proposició de llei de Junts per fer front a la sequera. Divendres passat, Junts per Catalunya també va mantenir una la trobada amb Comunitat General de Regants dels Canals d’Urgell, després que hagués de tancar el seu canal principal.

En una atenció posterior als mitjans de comunicació, Batet ha volgut constatar la seva preocupació per la inacció del Govern pel que fa a la sequera. “No s’entén que el Govern de Catalunya no s’hagi reunit amb la comunitat de regants de les Terres de l’Ebre”, ha advertit. També ha denunciat que les comunitats no hagin tingut cap comunicació del Govern, ni cap planificació respecte a l’estiu i la tardor i sobre les capacitats de reg. 

“Això no és entendre el conjunt del país com s’ha d’entendre”, ha alertat Batet, que ha reclamat equilibri territorial i l’atenció necessària en un moment tan complicat com l’actual. Per això, ha anunciat que Junts presentarà una moció al Parlament “perquè la veu de les Terres de l’Ebre sigui escoltada per part del Govern de Catalunya i per part de Barcelona”“A  Catalunya no hi ha comarques de primera i comarques de segona. Les comarques de l’Ebre es mereixen l’atenció necessària en un moment tan complicat com l’actual”, ha subratllat després de la reunió.

El president del grup parlamentari ha recordat que Junts per Catalunya ha actuat amb lideratge i responsabilitat, posant mesures sobre la taula com la proposició de llei que ahir el Parlament va aprovar “per garantir recursos i ajudes al sector primari com hi va haver durant l’emergència de la Covid-19, en un moment excepcional com l’actual”. Batet ha assenyalat que aquesta llei garanteix més de 500 milions d’euros per fer inversions necessàries per lluitar contra la sequera davant de la inacció del Govern.

Batet ha fet una crida a la col·laboració entre les administracions i entre els regants. “Ens sorprèn de forma molt negativa que per part del Govern de la Generalitat, per part d’Esquerra Republicana, no hi hagi aquesta sensibilitat pel que fa a les terres de l’Ebre”, ha conclòs.