Albert Batet, president del grup parlamentari

Batet: “Lamentem la manca de lideratge i iniciativa del Govern per fer front a la sequera”

Junts no descarta registrar una proposició de llei per lectura única per fer la feina que no fa l’Executiu i prendre les mesures necessàries 

“Avui hem constatat la falta d’iniciativa i de lideratge del Govern de Catalunya. És un nou fracàs del Govern davant d’una emergència de país com és la sequera”, ha advertit el president del grup parlamentari de Junts per Catalunya, Albert Batet, en la roda de premsa posterior a la cimera de l’aigua celebrada aquesta tarda entre el Govern i els grups parlamentaris. Per contra, ha afirmat que “Junts per Catalunya ha actuat amb responsabilitat i sentit de país proposant mesures, buscant consensos i proposant solucions per trobar un acord”

Així, Batet ha explicat que “Junts volíem derogar les sancions als ajuntaments, però hem proposat una moratòria en el règim sancionador fins a l’1 de juliol i una partida de més de 50 milions d’euros perquè els ajuntaments tinguessin temps i recursos per emprendre les mesures necessàries, però malauradament ens hem quedat sols”.

Batet ha lamentat que “les actituds i els enrocaments ideològics d’uns i altres no hagin fet possible un consens de mínims”. A parer seu, “és una llàstima que alguns pensin més en el partit que en el país”. El president del grup parlamentari ha advertit que “els  partits que s’aproven  mútuament els pressupostos a Barcelona, Catalunya i Madrid avui no han estat capaços de moure’s per arribar a consensos en una qüestió tan important com la crisi de la sequera”

“La cimera ha acabat sense acord per la manca de lideratge del Govern, un Govern dèbil que ha actuat tard i malament i que davant d’aquesta situació no ha sigut capaç de proposar res des del punt de vista de la negociació entre les diferents formacions”, ha asseverat. 

Finalment, ha anunciat que “Junts no descarta entrar una proposició de llei per lectura única per prendre les mesures necessàries contra la sequera amb consens”,  si el Govern no pren la iniciativa.

Batet ha assegurat que cal temps i recursos pels ajuntaments, especialment els dels pobles petits, i que les diferents administracions cooperin les unes amb les altres. “Defensem i defensarem els ajuntaments. El Govern no pot centrifugar responsabilitats al respecte”, ha assegurat. “No es pot afrontar l’emergència des de les sancions ni imposant tarifes. La sequera s’ha de treballar des de la cooperació, proposant inversions i amb la col·laboració entre les administracions”, ha conclòs.