Batet interpel·la el president Aragonès sobre la necessitat d’un front independentista a Madrid

El president del grup parlamentari afirma que els resultats de diumenge “ens donen una oportunitat, que Junts per Catalunya no defugirem”

El president del grup parlamentari de Junts per Catalunya, Albert Batet, ha interpel·lat al president de la Generalitat, Pere Aragonès, “si pensa fer valer el 52% d’aquest parlament i fer un front comú independentista a Madrid perquè es respecti el dret d’autodeterminació a Catalunya”

Durant la sessió de control al Parlament, Batet ha assenyalat que, malgrat que l’independentisme ha perdut vots i escons en les eleccions espanyoles, “els resultats ens donen una posició de força. Una oportunitat que Junts per Catalunya no defugirem. Una oportunitat per desbloquejar el conflicte polític entre Catalunya i l’Estat espanyol. Un conflicte polític requereix una solució política i un acord polític”

En aquest sentit, el president del grup parlamentari ha recordat que Junts per Catalunya serà fidel als seus compromisos amb els seus votants i amb el conjunt de la ciutadania de Catalunya: “Junts no farem tripijocs, d’amagatotis i contra natura com els que han fet a l’Ajuntament de Barcelona”. “Ens vam presentar a les eleccions per defensar Catalunya, no per salvar l’Estat espanyol i la seva governabilitat. Entenem que aquest ha de ser el plantejament dels independentistes”, ha remarcat.

Tot i això, ha recalcat que la voluntat d’obrir una negociació política depèn únicament del PSOE i Pedro Sánchez, segons el qual “un dia el president Puigdemont és una anècdota i l’endemà de les eleccions, que li donen una posició clau, li envia la fiscalia”.

Així mateix, Batet ha subratllat al president Aragonès que la pèrdua de suports de l’independentisme en les eleccions de diumenge té lloc “després de quatre anys, en què el seu partit ha seguit una estratègia concreta d’aliances a Madrid”. “Una estratègia que no ha estat compartida en el conjunt de l’independentisme i que, fins i tot, va suposar la sortida de Junts per Catalunya del Govern”, ha descrit. “No s’ha estat capaç de fer valer el 52% d’aquest Parlament a favor de la independència. Per cert, el 52% que li va permetre la seva investidura”, ha etzibat.