Albert Batet

Batet: “Demanem la constitució de la direcció estratègica de l’independentisme per consensuar una alternativa al diàleg”

El president del grup parlamentari assenyala que, en el primer any de Govern, “no hem avançat” per assolir la independència 

El president del grup parlamentari de Junts per Catalunya, Albert Batet, ha demanat que es constitueixi la direcció estratègica de l’independentisme per actuar amb unitat d’acció, també a Madrid, i sobretot consensuar una alternativa a la via del diàleg per assolir la independència. Batet ha subratllat que ara fa un any Junts i Esquerra van signar el pacte de Govern “per complir el mandat de les urnes, amb la victòria independentista més gran de la història”, però “no hem avançat”

En la sessió de control al president de la Generalitat al Parlament, el president del grup parlamentari ha fet aquesta petició “davant els nuls resultats de la taula del diàleg, la no actuació de Pedro Sánchez en l’espionatge massiu del CatalanGate i per ser fidels al pacte de Govern i al mandat del 52%”.  

A parer seu, “l’Estat espanyol no té cap intenció de resoldre el conflicte polític amb Catalunya. L’Estat espanyol no canviarà”. “La via del diàleg no funciona, ni funcionarà perquè, a l’altra banda, ningú vol negociar”, ha reblat. En aquesta línia, Batet ha justificat la seva posició a través de l’actualitat de les últimes setmanes: “Impedeixen el retorn dels exiliats, mentre un rei emèrit corrupte torna a l’Estat amb total impunitat; ens espien massivament, sense que Pedro Sánchez doni explicacions i assumeixi responsabilitats; utilitzen una justícia a l’ús que vol revertir els indults i ordenen operacions il·legals de tots tipus”.  

Així mateix, el president del grup parlamentari també ha remarcat la bona feina del Govern durant els darrers dotze mesos amb la gestió eficient en les últimes onades de la pandèmia; amb els pressupostos més socials de la història; o amb les mesures per fer front a les conseqüències de la guerra d’Ucraïna, “encara que disposem de recursos limitats i sense les eines d’un estat”.