Batet: “Davant l’escàndol de Pegasus, cal ser conseqüents en les relacions amb l’Estat”

El president del grup parlamentari adverteix que no n’hi ha prou amb exigències retòriques al Govern espanyol davant l’espionatge massiu

El president del grup parlamentari de Junts per Catalunya, Albert Batet, ha afirmat  que cal ser conseqüents en les relacions amb l’Estat davant l’escàndol de Pegasus i ha defensat que, des de l’independentisme, “no podem dialogar amb qui ens espia” . “L’espionatge massiu és molt greu, però la nul·la resposta de Pedro Sánchez és més greu encara”, ha advertit en la sessió de control al president de la Generalitat. 

“Fa 24 dies que ha esclatat el CatalanGate i el Govern espanyol continua sense donar les explicacions oportunes i sense depurar les responsabilitats necessàries”, ha descrit Batet. En aquest sentit, ha assenyalat que “el mínim exigible en democràcia és saber qui ho ha ordenat, qui ho ha validat, qui ho ha executat i qui ho ha pagat”

“No ens podem quedar només en exigències retòriques”, ha recordat Batet, mentre “el govern de l’estat se’n renta les mans: no dona la cara, ni permet una comissió d’investigació, ni té intenció de publicar documents vinculats a Pegasus”. Segons el president del grup parlamentari, el cessament de la directora del CNI “no és suficient” perquè “no ens val com a cap de turc”.