Albert Batet

Batet: “Davant la nova onada de repressió contra l’independentisme, ni callem ni acceptem la retallada de drets civils i polítics”

El president del grup parlamentari de Junts per Catalunya lamenta que la causa general contra l’independentisme no s’atura 

El president del grup parlamentari de Junts per Catalunya, Albert Batet, ha denunciat que l’independentisme pateix una nova onada de repressió i “ho hem de denunciar en seu parlamentària”. “La qüestió és perseguir per atemorir, volen fer-nos callar, que abaixem el cap i que ens resignem. Però ni callem, ni acceptem la retallada de drets civils i polítics, ni podem normalitzar la repressió”, ha dit.  

Durant la sessió de control al president de la Generalitat, Batet ha lamentat que dotze ciutadans han estat detinguts entre dijous i ahir per participar, fa més de dos anys, en una acció de protesta a la Jonquera. “Van mostrar el seu rebuig a la sentència contra els presos polítics i ara són ciutadans perseguits per haver exercit el seu dret a manifestació”. “Igual que les dues-centes persones investigades en aquesta causa judicial,” ha reblat. 

Així mateix, Batet ha recordat que la setmana passada es va conèixer que una cinquantena de persones hauran de declarar davant la Fiscalia de Delictes d’Odi per criticar a Twitter la sentència del 25% del castellà a l’escola. “Van denunciar una imposició en defensa del model d’escola catalana, i ara són perseguides per haver exercit el dret a llibertat d’expressió”, ha lamentat.

“Vivim en una democràcia defectuosa. Ni dret a la manifestació, ni dret a la llibertat d’expressió i, encara menys, dret a l’autodeterminació. És la democràcia ‘made in spain’, aquella que ‘lo deja todo atado y bien atado’ per protegir la monarquia espanyola”, ha denunciat el president del grup parlamentari.

Finalment, Batet ha recordat que la causa general contra l’independentisme no s’atura. “Si cal amb muntatges, ho fan amb investigacions fictícies, amb informes ‘fake’ d’intel·ligència contra el president Puigdemont completament inexistents com reconeix la mateixa Unió Europea. O amb l’empresonament i l’acusació de terrorisme a 13 membres del CDR sense ni una prova. Ni una sola prova com va reconèixer dijous l’Audència Nacional espanyola”, ha sentenciat.