Albert Batet, president del Grup Parlamentari de Junts per Catalunya

Batet: “Davant d’un estat fallit, fem una crida a l’independentisme per tornar a passar a l’acció”

Demana una reflexió al president Aragonès, ja que aviat farà dos anys de la seva presidència i, durant aquest període, els actors de l’independentisme no s’ha reunit conjuntament ni una sola vegada 

 

El president del grup parlamentari de Junts per Catalunya, Albert Batet, ha fet una crida “a tots els actors de l’independentisme, cadascú amb el seu rol i responsabilitat, per posar fil a l’agulla i tornar a passar a l’acció per acabar el que tots junts i units vam començar l’1 d’Octubre”. En aquest sentit, Batet ha demanat una reflexió al president de la Generalitat, Pere Aragonès: “Aviat farà dos anys de la seva presidència i, durant aquest període, el conjunt de l’independentisme no s’ha reunit cap vegada. La política útil també és el compliment dels compromisos”. 

“L’Estat espanyol és una democràcia fallida, amb una monarquia corrupta i un sistema judicial que s’ha convertit en una inquisició”, ha assenyalat a partir de la nova crisi institucional generada per al Tribunal Constitucional (TC). Batet ha recordat que, a Catalunya, “fa anys que els jutges del Constitucional, siguin conservadors o progressistes, del PP o del PSOE, vulneren sistemàticament la sobirania del Parlament”. En aquest sentit, ha citat com a exemples la sentència contra la reforma de l’Estatut i la suspensió del ple d’investidura del president Puigdemont el 2018.

Durant la sessió de control al Parlament, el president del grup parlamentari ha retret als socialistes la seva complicitat durant anys en la vulneració de la sobirania de la Cambra per part del Constitucional i ha posat en relleu la contradicció dels socialistes. A parer seu, “qualifiquen de vulneració de la democràcia l’alteració per part del TC de les lleis que ells mateixos han impulsat a les Corts Generals espanyoles, mentre que, quan es tracta del Parlament de Catalunya, diuen que és per protegir l’estat de dret”. “En què quedem, senyor Illa?”, ha preguntat. Segons Batet, “els socialistes ara proven la seva pròpia medicina”.

El president del grup parlamentari ha asseverat que, en pocs anys, “s’ha demostrat que, des de l’independentisme teníem raó: L’Estat espanyol no té solució. A Catalunya, si es vol, hi ha una alternativa: república, democràcia i llibertat”, ha sentenciat.