Albert Batet

Batet al president Aragonès: “Sense consens, sol i amb una evident posició de feblesa, no se’n sortirà en la negociació amb el Govern espanyol”  

El president del grup parlamentari afirma que l’independentisme només ha avançat amb la força de la majoria del Parlament i de la gent  

El president del grup parlamentari de Junts per Catalunya, Albert Batet, ha avisat el president de la Generalitat, Pere Aragonès, que si actua “sense consens, sol i amb una evident posició de feblesa, no se’n sortirà en la negociació amb el Govern espanyol”. En aquest sentit, ha assenyalat la debilitat negociadora sobre la reforma dels delictes de sedició, desordres públics agreujats i malversació que Esquerra ha acordat amb el PSOE. “Vostès defensen que és un èxit rotund, però immediatament després el ministre de la Presidència, Félix Bolaños, afirma que la reforma del Codi Penal manté la repressió contra l’1 d’Octubre i contra l’independentisme”, ha afirmat durant la sessió de control al Parlament.

A més, Batet ha subratllat que, amb aquests canvis legislatius, també hi hauria hagut delicte de malversació en la consulta del 9-N. “Anem enrere”, ha indicat. En aquest sentit, ha defensat que Esquerra demostra “la seva feblesa en el fet que les seves esmenes no només no han estat acceptades, sinó que han acabat validant la proposta del PSOE”

A parer seu, “les solucions personals i la rebaixa de penes no serveixen per resoldre el conflicte polític perquè no és un conflicte entre persones, és un conflicte entre nacions”. “No vam fer l’1 d’Octubre per ser perdonats, el vam fer per ser independents”, ha asseverat.

En aquest context, Batet ha valorat que les negociacions dels últims temps no han estat excessivament exitoses i ha citat com a exemples els acords per a  l’oficialitat del català al Parlament Europeu, per incrementar la quota de la llengua catalana en les plataformes digitals o per la cogestió dels Fons Europeus Next Generation. “Res de res”, ha repetit en cada ocasió. 

 

Per acabar, ha afirmat que l’independentisme “només ha avançat amb la força de la majoria del Parlament i de la gent” i ha insistit al president Aragonès que comparegui al Parlament per donar totes les explicacions sobre la negociació entre governs respecte a la reforma del Codi Penal, tal com va acceptar la portaveu del Govern de Catalunya ja fa un mes.