Albert Batet, president del grup parlamentari de Junts

Batet, al president Aragonès: “Ha de comparèixer per explicar els resultats de la taula del diàleg i el seu acord sobre la reforma del Codi Penal”

El president del grup parlamentari recorda que el cap de l’Executiu s’hi va comprometre un cop acabés l’any “i ja estem a 8 de febrer” 

El president del grup parlamentari de Junts per Catalunya, Albert Batet, ha reiterat al president de la Generalitat, Pere Aragonès, que comparegui al Parlament per donar explicacions sobre els resultats de la taula de diàleg i el seu acord sobre la reforma del Codi Penal, tal com es va comprometre un cop acabés l’any, a instàncies de Junts. “Estem a 8 de febrer i encara no ha comparegut”, ha recordat durant la sessió de control al president. 

Batet ha assenyalat que la realitat és que la repressió continua: “De judicis encara n’hi ha, i n’hi haurà. I de condemnes, també. I, ara a més a més, sabem que els seus socis, continuen infiltrant policies i espiant”. Per això, “fa tota la impressió que els han tornat a vendre gat per llebre. Pedro Sánchez i tots els ministres del PSOE han deixat clar que l’objectiu de la reforma és extradir el president Puigdemont”, ha afegit.  

“En tot el temps i la intimitat que han compartit amb el PSOE, mai no els van avisar que la reforma serviria per facilitar l’extradició dels exiliats a Bèlgica?”, ha preguntat Batet. En aquest sentit, el president del grup parlamentari ha recordat que, amb la sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea, l’extradició dels exiliats cada cop és més difícil i la defensa política dels drets dels catalans a nivell internacional ha quedat més reforçada. “La taula de confrontació en terreny neutral i àrbitre independent dona més resultats que la seva taula de diàleg a la Moncloa, i amb l’àrbitre al seu favor”, ha etzibat el president del grup parlamentari.  

En aquest sentit, Batet ha subratllat que “vostès deuen moltes explicacions al poble de Catalunya de la seva relació íntima i secreta amb el govern espanyol”.Una persona molt important del seu partit que va dir volen institucions amb parets de vidre. Han de predicar amb l’exemple, perquè ja fan tard. Parets de vidre, president”, ha sentenciat.