Aurora Madaula

Aurora Madaula reivindica el dia de les dones des de les Nacions Unides

La secretària segona del Parlament i vicepresidenta de Junts, Aurora Madaula, va assistir el passat dimecres als actes del 8 de març que, en el marc de la 67a sessió de la Commission on the Status of Women (CSW), s’han celebrat a la seu de l’ONU a Nova York.

La dirigent de Junts va participar en el side event co-organitzat per Fòs Feminista i el Center for Reproductive Rights, dues entitats molt potents establertes als EUA, on va poder escoltar els testimonis i projectes de dones de diferents parts del món que debatien sobre el futur de la igualtat de gènere i els drets sexuals i reproductius a través de la tecnologia.

Al llarg de la seva estada, Madaula va poder compartir experiències amb els joves, van ser també els protagonistes a la seu del Fons de Població de les Nacions Unides (UNFPA). Entre les diverses reunions, va establir contactes amb Women Deliver, una de les organitzacions de referència en la lluita per la igualtat i la salut reproductiva i els drets de les dones, on es va explicar quins seran els objectius de la propera conferència a Ruanda i la lluita per la justícia climàtica lligada a la justícia sexual i reproductiva.

En el marc de la celebració del dia de les dones a les Nacions Unides, Aurora Madaula va fer una trobada amb el representant permanent davant les Nacions Unides de la Santa Seu. Va expressar la seva preocupació per la seva actitud davant l’ascens dels fonamentalismes i l’amenaça que implica sobretot per als drets de les dones i la comunitat LGTBI.