Aurora Madaula participa a la Universitat d’Estiu de Regions et Peuples Solidaires

La secretària segona de la mesa del Parlament de Catalunya, Aurora Madaula, i els diputats Lluís Puig i Cristina Casol, han participat avui 24 de juny a Cotlliure en la Universitat d’Estiu de Regions i Pobles Solidaris organitzada per la Féderation RPS.

La diputada Aurora Madaula ha estat l’encarregada de participar en la sessió “Justícia, drets dels pobles i minories nacionals a la Unió Europees”. En la seva intervenció, Madaula ha destacat que “molt sovint la repressió contra Catalunya i els catalans només es coneix i s’explica des del franquisme i el totalitarisme i, malauradament, la repressió contra Catalunya és una llarga tradició espanyola”.

Madaula també ha destacat que el fet que la justícia no trenqués amb el franquisme és una bona mostra de la democràcia imperfecta sorgida de l’esmentat règim de 1978. “Mai hi ha hagut una reforma judicial o de l’exèrcit en profunditat. Avui en dia encara té actituds, valors i objectius que estan lligats a la dictadura” ha dit.

La secretària segona ha destacat que tot i que el sistema polític autonòmic va restablir un cert grau d’autonomia política, la reforma de la LOAPA es va dur a terme amb la intenció de buidar les autonomies del seu contingut. A la pràctica, Catalunya té poc poder coercitiu i legislatiu.

Finalment, Madaula ha insistit en la voluntat de seguir lluitant sense defallir per aconseguir els reptes que la societat catalana és plantegi.