Portaveu Josep Rius: “Aragonès ha hagut de ressuscitar l’acord de claredat per tapar la mala gestió del govern amb la sequera”

Junts denuncia que el president de la Generalitat “ha institucionalitzat la incompetència” 

El vicepresident i portaveu Josep Rius ha denunciat que “Aragonès ha hagut de ressuscitar l’acord de claredat per tapar la mala gestió del govern amb la sequera”. En roda de premsa, Rius ha destacat que “l’únic que ha fet el govern Aragonès és institucionalitzar la incompetència, no només amb la sequera, sinó també amb altres temes com ensenyament”

El portaveu ha assenyalat que si bé la sequera és deguda al canvi climàtic, el govern de la Generalitat n’ha fet una mala gestió: “tenim un govern que porta mesos dient que cal centrar-se en la gestió, però quan ha arribat el primer gran problema per a la gent, com és la sequera, han estat, i són, incapaços d’afrontar el problema amb una gestió solvent i eficaç”

El portaveu ha posat exemples d’aquesta mala gestió, com el fet que la Comissió Europea ha expedientat l’estat espanyol perquè algunes administracions, com la Generalitat de Catalunya, encara no han aprovat la planificació hidrològica de les conques internes per al període 2022-2027. 

També ha lamentat que el Govern, amb el suport de PSC i comuns, rebutgés una esmena de Junts a la llei d’acompanyament als pressupostos, per a la licitació de l’ampliació de la dessaladora de Tordera. Una qüestió que ara figura com a propostes del nou govern. “Va tard per culpa d’un càlcul electoralista”, ha afirmat.

I com a últim exemple, el govern encara no ha executat ni un euro dels 1.400 M€ que té pressupostats l’Agència Catalana de l’Aigua en la planificació que va fer la conselleria, quan Damià Calvet hi era al capdavant, per als anys 2022-2027. 

Per això, Rius ha afirmat que “des de Junts estem actuant amb responsabilitat en el tema de la sequera, com es demostra amb la nostra abstenció en la votació al Parlament en el decret de la sequera. Però la nostra responsabilitat no servirà per avalar la incompetència”. El portaveu també ha lamentat que mentre el govern continua rebutjant la contractació d’emergència, manté les sancions als ajuntaments, una qüestió que ha afirmat que “és més una política de fiscalització que no pas d’acompanyament, que és el que aquest moment necessita la ciutadania i els ajuntaments”. Per això Junts proposa eliminar les sancions als ajuntaments o permetre una moratòria. 

 

Barcelona, 17 d’abril de 2023.