Aprovada per unanimitat la moció de Junts per ampliar el concepte de violència de gènere a totes les violències masclistes contra les dones i en qualsevol àmbit

Rivero: “La normativa espanyola no recull el concepte de violència de gènere més enllà de l’àmbit de la parella i això suposa una irregularitat respecte del conveni d’Istanbul d’Europa, ratificat per l’estat espanyol el 2014 i d’obligat compliment ”

 

La portaveu d’Igualtat de Junts per Catalunya al Senat, Mayte Rivero, ha defensat una moció, aprovada per unanimitat a la comissió d’Igualtat, per la qual es reclama “ampliar el concepte de violència de gènere a totes les violències masclistes que s’exerceixin sobre qualsevol dona en qualsevol àmbit”. Rivero ha denunciat que la normativa espanyola vigent no recull el concepte de “violència de gènere” més enllà de “l’àmbit de la parella”. “Això, a més de una irregularitat normativa, deixa soles les Comunitats Autònomes que, com Catalunya, han legislat en la línia de les recomanacions del conveni del Consell d’Europa, que forma part del cost normatiu vigent des de la seva ratificació al 2014”, ha afegit. En aquest sentit, ha denunciat el doble discurs del PP que ha tornat a portar la llei catalana 17/2020 sobre el dret de les dones per eradicar la violència masclista al Tribunal Constitucional.

 

Molts homes i dones han contribuït en l’avenç per la igualtat, però tots sabem que encara queda molt per fer. Des de Junts, insistim en què la única solució per eradicar la violència masclista és l’educació”, ha dit, abans d’explicar que “apel·lar al pacte d’estat no eximeix de complir les normes europees que estan ratificades”. “S’han deixat els drets de moltes dones al descobert”, ha lamentat.  

 

Respecte de la legislació que anuncia el Govern espanyol per a diferents tipus de violència masclista, la senadora ha manifestat que des de Junts “hi seran, vetllant pels drets de totes les dones en tots els àmbits i també vetllant per l’escrupolós respecte competencial”.

 

 

 

Madrid, 19 d’abril de 2021