Alsina oficina Govern Quebec

La consellera Victòria Alsina viatja al Quebec per anunciar la nova oficina del Govern

La consellera ha estat ovacionada a l’Assamblea Nacional del Quebec: “El Parlament quebequès va ser l’única cambra del món que va aprovar per unanimitat una solució negociada al conflicte català”

 

La titular d’Acció Exterior i Govern Obert ha viatjat al Quebec per anunciar l’obertura de l’oficina del Govern de Catalunya al Quebec. “Volem continuar construint ponts conjuntament i estrènyer encara més els llaços de profunda amistat”, ha dit la consellera. Alsina, que ha estat rebuda aquest dimecres al matí pel president de l’Assemblea Nacional del Quebec, François Paradis, i ha firmat el llibre d’honor de la cambra, ha volgut recordar que el Parlament quebequès va ser “l’única cambra del món que va aprovar per unanimitat una resolució en favor dels interessos nacionals de Catalunya en el moment més complicat del procés”.

Acompanyada del secretari d’Acció Exterior del Govern, Gerard Figueras, i del delegat del Govern als Estats Units i el Canadà, Isidre Sala, Alsina ha assistit al ple de l’Assemblea Nacional del Quebec, setmanes abans de les eleccions al Quebec. El president de la cambra quebequesa ha donat la benvinguda a la delegació del govern de Catalunya i tot l’hemicicle s’ha posat dempeus per aplaudir la presència catalana.

A posteriori, la consellera s’ha reunit amb l’alcalde de la ciutat, Bruno Merchand, i la tinent d’alcalde i responsable de relacions internacionals del consistori, Catherine Vallières-Roland. Amb paraules de la consellera, “l’alcalde del Quebec està molt interessat a fer créixer i estrènyer encara més els llaços entre la ciutat del Quebec i Catalunya i Barcelona“. En aquest sentit, Alsina ha destacat que des de l’Ajuntament del Quebec veuen amb bons ulls l’obertura de l’oficina del Govern “per poder tenir una finestra única quan es vulguin promoure iniciatives provinents de Catalunya al Quebec.”

La consellera va arribar a principis de setmana al Canadà i va aprofitar per reunir-se amb Ronald Deibert, director del Citizenlab, el centre de recerca que va destapar el CatalanGate l’escàndol d’espionatge massiu a l’independentisme. Alsina va informar el director de les accions que està fent el Govern a nivell internacional per denunciar aquest escàndol d’espionatge massiu a l’independentisme, que no només afecta a membres del govern, polítics i activistes, sinó també periodistes i advocats.

La delegació catalana estarà a Canadà fins al divendres per mantenir sessions de treball amb les autoritats de la ciutat i visitar infraestructures clau, com el port de Mont-Real, el qual és soci de la iniciativa liderada pel Port de Barcelona “Smart Port”.

 

Barcelona, 26 de maig de 2022.