Albert Batet: “Si avui el Govern no presenta un nou decret sobre la sequera, Junts prendrem la iniciativa al Parlament”

El president del grup parlamentari adverteix que cal actuar amb màxima responsabilitat i sentit de país 

El president del grup parlamentari de Junts per Catalunya, Albert Batet, ha advertit al Govern que “si continua amb la seva inacció i no presenta al Parlament un nou decret sobre la sequera tal com es va comprometre, Junts per Catalunya no dubtarem a prendre la iniciativa des del Parlament”. Batet ho ha explicat en una atenció als mitjans a prop de la dessalinitzadora del Prat, on ha recordat que en els Pressupostos de la Generalitat d’aquest any, Junts va presentar una esmena per a la seva ampliació, que el Govern va rebutjar, amb el suport del PSC i dels Comuns. 

Batet ha expressat la seva preocupació per l’actuació del Govern d’Aragonès davant la gestió de la sequera: “No lidera, no busca consensos i, a més, incompleix”. En aquesta línia, ha lamentat que el Govern incompleixi amb l’expedient que la Unió Europea li ha obert al per no haver presentat el seu pla de la gestió de l’aigua 2022 – 2027. “I tot fa pensar que el Govern també incomplirà amb el compromís del president Aragonès i de la consellera Jordà de tramitar un nou decret sobre la sequera en el ple del Parlament d’aquesta setmana”, ha dit. Així i tot, ha advertit que “tenen marge fins a la reunió del Govern d’aquest matí per aprovar un nou decret. Si no ho fa, tal com es va comprometre en sessió de control i no actua, Junts prendrem la iniciativa i presentarem una proposta al Parlament per garantir les inversions necessàries per ajudar els ajuntaments”. 

Batet ha recordat les mesures que proposa Junts per Catalunya. En primer lloc, el Govern ha d’habilitar que la contractació de les inversions urgents puguin fer-se pel tràmit d’urgència, igual que es va fer durant la pandèmia. 

En segon lloc, el Govern ha d’introduir una moratòria en el règim sancionador als ajuntaments perquè “això no va d’imposicions i de sancions, va de cooperació i treball en conjunt. De diàleg i de responsabilitat”, ha conclòs durant l’atenció als mitjans de comunicació.