Albert Batet, president del Grup parlamentari de Junts

Albert Batet: “Serem ferms i responsables en defensa de la solvència i de la independència, davant d’un govern dèbil i sense la confiança del Parlament”

El president del grup parlamentari ha garantit la lleialtat de la formació  a les necessitats de la ciutadania i al mandat de l’1 d’Octubre

El president del grup parlamentari, Albert Batet, ha assegurat que Junts per Catalunya “serem ferms, responsables, exigents i propositius en defensa de la solvència i la independència davant un govern dèbil i sense la confiança del Parlament”. “No dimitirem de les nostres obligacions. Serem lleials a les necessitats de la ciutadania i al mandat de l’1 d’Octubre”, ha afirmat al Parlament durant la intervenció sobre la remodelació del nou Govern. 

Batet ha interpel·lat al president de la Generalitat, Pere Aragonès, sobre com pensa tirar endavant la legislatura. “Vostè només té el suport de 33 diputats. 33 diputats de 135. O dit d’una altra manera, hi ha 102 diputats de 135 d’aquest Parlament que no li donen suport” perquè “la realitat és que el president Aragonès ha triat estar sol i ara és el president de la Generalitat amb el suport més insignificant del Parlament”, ha descrit. A parer seu, “ha preferit prioritzar l’hegemonia de partit davant de l’interès de país”.

Batet ha subratllat que la raó de ser de la investidura del president Aragonès ja no té sentit i, de fet, “és el president de la Generalitat amb el suport més insignificant del Parlament”. En aquest sentit, ha assenyalat que la composició del nou Govern “torna a demostrar que ha abandonat la principal aposta del programa de govern: culminar la independència”

Així mateix, el president del grup parlamentari ha volgut expressar un agraïment i el reconeixement als consellers de Junts per Catalunya. “Ens sentim molt orgullosos de la seva excel·lent feina al servei de la gent i del país, de la seva determinació per avançar cap a la independència”, ha reivindicat.

Defensar els interessos del país

En la sessió de control al Govern, Batet ha preguntat al president sobre el paper dels partits independentistes en l’aprovació dels pressupostos de l’Estat. Batet ha destacat que el Govern espanyol només ha executat fins al juny el 16% de la inversió prevista a Catalunya durant 2022 i que, amb aquest ritme d’execució, la inversió real serà similar a la indecent xifra de l’any passat: un 36%.

En aquest sentit, ha recordat que “Pedro Sánchez no és de fiar i no mereix cap xec en blanc”. “Els incompliments del Govern espanyol perjudiquen el progrés i el benestar de la ciutadania de Catalunya” ha advertit Batet, que ha instat el president Aragonès a defensar Catalunya i els seus interessos del país des de tots els fronts. “Si és així, nosaltres hi serem”, ha reblat.

La portaveu del grup parlamentari, Mònica Sales, ha preguntat al conseller d’Empresa, Roger Torrent, sobre l’eliminació del Departament de Polítiques Digitals. “La renúncia a la república catalana és òbvia. I la renúncia a la república digital, sembla que també. Davant del binomi autonomia analògica o república digital, la gent de Junts ho tenim clar: república digital”, ha reblat Sales.

Per la seva banda, el diputat Salvador Vergés ha advertit la consellera d’Acció Climàtica, Teresa Jordà, de la pèrdua de confiança en el seu departament: “En tan sols un any i mig de legislatura ha anat tard i malament en el preu de la llet, les ajudes pel Filomena, per les gelades i per la sequera, la plaga de conills, la vaga de caçadors, els robatoris de garrofes o la prohibició de cremar”. “Vostès regulen i regulen, però no resolen. Aviat hi haurà més gent a administrar els pagesos que no pas pagesos. I sense pagesos no hi ha país”, ha conclòs Vergés.

Finalment, el diputat Ramon Tremosa ha alertat sobre els efectes del cost de l’energia sobre el teixit productiu català i ha advertit que “davant la greu crisi energètica que patim, no ens podem permetre que del Congrés dels diputats ens arribi un cove sense peix. Tampoc ens podem permetre un govern català que a Madrid sigui un zero a l’esquerra”

 

Barcelona, 19 d’octubre de 2022